İzmir'de 119 düzensiz göçmen yakalandı

İzmir güne kaçak göçmen operasyonu ile başladı. Dikili, Gümüldür ve Özdere açıklarında yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmen isteyen 119 mülteci yakalandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir'in Menderes ve Dikili ilçeleri açıklarında operasyon düzenledi. Yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan 119 kaçak göçmen yakalandı.

İlk operasyon Menderes’in Gümüldür açıklarında yapıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na “motor arızası” nedeniyle bir bottan yardım çağrısı geldi. Ekipler, lastik bota operasyon düzenledi. Batmak üzere olan botta Afganistan uyruklu 47 göçmen kurtarıldı.

Aynı anlarda Sahil Güvenlik Komutanlığı’na Özdere açıklarında da bir botun görüldüğü bilgisi ulaştı. Harekete geçen ekipler lastik botu durdurdu. Botta 18 Afganistan, 16 Kongo, 4 Orta Afrika, 2 Suriye, 2 Senagal, birer Gabon, Eritre ve Mali uyruklu 45 göçmen yakalandı.

İzmir’de Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kurtarma operasyonu düzenlediği bir diğer nokta ise Dikili açıklarıydı. Yine bir lastik bot durduruldu. Lastik bottaki 14 Filistin, 5 Gana, 4 Irak, 3 Suriye ve 1 Mısır uyruklu 27 düzensiz göçmen yakalandı.

Kıyıya çıkarılan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 119 düzensiz göçmen, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

izmir düzensiz göçmen yakalandı