FETÖ davasında 115 sanığa hapis

Ankara'daki FETÖ soruşturmasında 3'ü muvazzaf 13 binbaşı hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul'daki bir başka soruşturmada da örgütün TSK yapılanması hedefteydi... FETÖ'nün Hava Kuvvetleri yapılanması davasında ise karar çıktı. 115 sanığa ceza yağdı...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, binbaşı rütbesindeki 13 personelin, FETÖ'nün "mahrem imamları" ile irtibatlı olduğu tespit edildi.

FETÖ soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli 3'ü muvazzaf 13 binbaşı hakkında gözaltı kararı verildi.

Ekipler, savcılığın talimatıyla gözaltı işlemleri için operasyonlara başladı. Gözaltına alınan bazı şüphelilerden 3'nün aktif görevde olduğu, diğerlerinin ise açığa alındıkları öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca da opersyon için düğmeye basıldı. FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada 89 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Eş zamanlı baskınlarla, aralarında muvazzafların da bulunduğu 48'i asker, 8'i mahrem imam olmak üzere 56 şüpheliyi yakaladı.

Diğer 33 şüpheliyi ise arama çalışması sürüyor.

Soruşturmalar tüm hızıyla sürerken davalarda da hüküm kararları devam ediyor. 156 kişinin yargılandığı FETÖ'nün Hava Kuvvetlerimahrem yapılanması davasında karar çıktı.

115 sanık, 1 yıl 3 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı. 5 kişi için ceza verilmesine yer olmadığına hükmeden mahkeme 1 kişi için de beraat verildi. Mahkeme, aralarında firarilerin de olduğu 35 sanığın dosyasını ise ayırdı.

ulusal.com.tr

fetö mahrem yapılanma dava Hava Kuvvetleri