Nusret Güner o eylemini bitirdi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına kesin gözüyle bakılırken, TSK'ya yönelik davalar nedeniyle görevinden istifa eden emekli Oramiral Nusret Güner istifasının birinci yıldönümü olan 29 Ocak'ta bir yazılı açıklama yaptı.

Nusret Güner o eylemini bitirdi

“İstifa amacım Türk Milleti adına karar veren mahkemelerin verdiği kasıtlı kararlara, Türk Milleti'nin dikkatini çekmekti” diyen Güner, komplonun 17 Aralık'ta gerçekleşen Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması'yla konuşulmaya başladığını ifade etti.

Genelkurmay Başkanlığı'nın da daha sonra TSK'ya yapılanlara dair suç duyurusunda bulunduğurnu hatırlatan Güner “Ayrıca, aldığım duyumlara göre, personeline sahip çıkmaya başladığı görüntüsü vermek için diğer bazı girişimlerde bulunmaya başladı. Ancak, Genelkurmay Başkanı bizzat stratejik bir hata yapmıştı: Kasım ayında, silah arkadaşlarını savunmaya çalışanlara yasaklama getirmiş; bu da bir ay sonra 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu ile ortaya çıkan 180 olmasa da 120 derece değişen yeni konjonktürde inandırıcı bir rol almasını engellemişti” dedi.

'Feyzioğlu'nu destekliyorum'

Muhalefetin “kumpas”a yönelik girişimde bulunmadığını vurgulayan Güner “TBB Başkanı Sayın Feyzioğlu'nun elini taşın altına koyup bir çözüm yolu önermesini takdirle karşıladığımı ifade etmeliyim. Sayın Feyzioğlu'na güveniyorum; ancak, muhataplarına güvendiğimi söyleyemem” ifadelerini kullandı.

Türkiye ve TSK'ya verilen zararın çok büyük olduğunu vurgulayan Güner şunları kaydetti: “Bana göre, Türkiye'nin düzlüğe çıkması için yapılması gerekenler sırasıyla; masum vatan evlatlarının, hasta olanlara öncelik verilerek derhal hürriyetine kavuşturulması, kumpası yapan X mafya grubunun yargılanması, kumpasa göz yuman/ortak olanların yargılanmasının sağlanmasıdır.” Güner, yedi aydır sürdürdüğü “Saç ve sakal traşı olmama eylemi"ne son verdiğini de açıkladı.

Aydınlık

tsk deniz kuvvetleri nusret guner Sakal