Spor camiası 19 Mayıs'ı kutladı

Spor camiasında da 19 Mayıs kutlandı. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un yanı sıra basketbolun önde gelen kulüplerinden Anadolu Efes, özel video hazırladı.

Spor camiası 19 Mayıs'ı kutladı

Spor camiası Atatürk’ü özel videolarla andı.

Beşiktaş, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı, milli mücadelenin ve Cumhuriyetimizin ilk adımlarının atıldığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!” mesajı paylaştı.

Galatasaray Kulübü, Atatürk’ün kendi sesinden bir kayıt yayınladı. Not olarak ise “101 yıl önce, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşiyle temellerini attığı Cumhuriyetin yılmaz savunucuları olarak; hiç vazgeçmeden yüksek ideallere yürüyeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe de fotoğraflarla birlikte hazırladığı vidoda, “Milli mücadelenin başladığı günde, sonsuza dek ilkelerinin peşinde, Açtığın Yolda Feneriz” vurgusu yaptı.

Trabzonspor Kulübü, afiş paylaştı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!” denildi.

Türk basketbolunun lokomotiflerinden Anadolu Efes Spor Kulübü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için özel video ile bu günü kutladı.

Hazırlanan videoda kulüp başkanı Tuncay Özilhan, genel direktör Alper Yılmaz, lacivert-beyazlı basketbol takımının başantrenörü Ergin Ataman, A takımı oyuncuları Doğuş Balbay ve Yiğitcan Saybir ile 16 yaş altı takımı oyuncusu Karahan Tuan Efeoğlu yer aldı.

Videoda 19 Mayıs'ta atılan ilk adımın sorumluluğunun nesilden nesile aktarılmasına dikkat çekildi.

Trabzonspor Galatasaray beşiktaş fenerbahçe