Bakanlar, Davutoğlu'nu dinlemiyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında ipler kopuyor mu? Aydınlık Gazetesi Davutoğlu'nun kabinede giderek yalnızlaştığını ve bakanların Başbakanı değil Cumhurbaşkanını dinlediğini gündeme taşıdı.

Bakanlar, Davutoğlu'nu dinlemiyor!

AKP 1 Kasım'da tek başına iktidar oldu. Ancak kısa sürede had safhaya çıkan Erdoğan-Davutoğlu anlaşmazlığı iplerin kopma noktasına geldi.

Aydınlık gazetesinin bir AKP kulislerinin kaynak gösterdiği manşet haberinde Davutoğlu’nun başbakan olmasına rağmen hükümette yalnız kaldığı, bakanların Davutoğlu’nu değil Erdoğan’ı muhatap aldığı bildirildi.

Habere göre yaşanan kriz milletvekillerini ve parti yöneticilerini de etkiledi. Özellikle yeni seçilmiş milletvekilleri, partide hangi kanadı muhatap alacaklarını da bilemiyor. AKP içinde Davutoğlu'na yakın isimlerin mimlendiği, bu kişilerle yakınlaşan milletvekillerine "İlişkilerine dikkat et, o Davutoğlu’na yakın, reis çizer" uyarısının yapıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan toplantılar da her pazartesi Davutoğlu başkanlığındaki Bakanlar Kurulunun alternatifi olarak görülüyor. Erdoğan'a yakın bakanların katıldığı bu toplantılardan Davutoğlu’nun haberdar olduğu ancak bu duruma ses çıkaramadığı ifade ediliyor.

AKP kurucularından Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi bir yöneticinin aktardıkları da Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki gerginliğin hangi boyutlara vardığını gösteriyor. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi , "1 Kasım seçimleri sonrasında ‘Seçimin kahramanı kim?’ sorusuyla daha da tırmandı. Bizim gazeteler Davutoğlu’nu öne çıkarınca Tayyip Bey’in danışmanları gazeteleri uyardı. ‘Ne yapıyorsunuz? Siz kimden yanasınız?’ diye eleştirildiler" dedi.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan AKP bakanlar