Erivan belediyesinden küstah anıt

Ermenistan'da başkent Erivan Belediyesi skandal bir karar aldı. Belediye Başkanı Hayk Marutyan'ın danışmanı Kamo Areyan, İttihat ve Terakki hükümetinin kahramanlarının katilleri anısına bir sözde soykırım anıtının dikileceğini açıkladı. Areyan'ın açıklamalarına tepki ise Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar'dan geldi.

Erivan belediyesinden küstah anıt

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Türkiye ile ilişkileri normalleştirme açıklamalarına karşı bir girişim başkent Erivan Belediyesinden geldi.

Erivan Belediye Başkanı Hayk Marutyan'ın danışmanı Kamo Areyan, Yaşlılar Konseyi kararı doğrultusunda bir küstahlık anıtının dikileceğini açıkladı. Areyan, anıtın Birinci Dünya Savaşı'ndaki vatan savaşının kahramanları Talat ve Cemal Paşa'nın katillerinin anısına olduğunu belirtti.

Belediye Başkanının danışmanı, anıtın yerleştirilmesi fikrinin, katillerin torunları tarafından alındığını bildirdi. Ermenistan, daha önce de Talat Paşa'nın başını ayağının altına alan katil Soghomon Tehlerian'ı gösteren bir heykel dikmişti.

Satranç Evi'ne yakın bir yere yerleştirilmesi öngörülen anıt projesine tepki ise Türkiye Gençlik Birliği'nden geldi. TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, Yaşlılar Konseyi kararına karşı Dilek Çınar, TGB'nin Islahatçı Gençlik Birliği ile imzaladığı anlaşmanın önemini vurguladı.

Ermenistan İttihat dilek çınar Küstah