Rusya: Suriye'de 1093 terörist hedefi vurduk

Rus savaş uçakları Suriye'de son altı gün içinde 302 sorti gerçekleştirdi. Halep, İdlib, Deyr ez Zor, Hama ve Humus'ta Bin 93 terörist hedefi vurdu. Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İdlib'de bir terörist eğitim kampını imha edildiğini açıkladı.

Rusya: Suriye'de 1093 terörist hedefi vurduk

Rusya Suriye'de bin 93 terörist hedefi vurdu.

Operasyonlar Halep, İdlib, Deyr ez Zor, Hama ve Humus'ta yoğunlaştı.

Operasyonlara ilişkin son bilgileri paylaşan Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov oldu. Konaşenkov, Rus savaş uçaklarının 302 sorti gerçekleştirdiğini, Halep, İdlib, Deyr ez Zor, Hama ve Humus'ta Bin 93 terörist hedefi vurduğunu duyurdu.

İdlib'de bir terörist eğitim kampının imha edildiğini belirten Konaşenkov, bu kampta Türkiye ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden militanların eğitim aldığını öne sürdü.

Eğitim kampının koordinatlarını bir hafta önce "vatansever Suriyeli muhaliflerden" aldıklarını söyleyen Konaşenkov, grubun ismini tam olarak açıklamadı. Rus sözcü, operasyonlarda Ahrar'uş Şam'a ait Halep'teki bir komuta merkezinin de tamamen yok edildiğini söyledi.

Rus jetlerinin Deyr ez Zor'da iki petrol depolama tesisini ve onlarca petrol pompasını imha ettiği de açıklandı.

İgor Konaşenkov, Humus'ta IŞİD'e ait silah ve askeri araçların yığıldığı bir noktaya yapılan saldırıda altı arazi aracı ve üç kamyonun vurulduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr