Hendekler siyasetin gündeminde

Bölücü terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'de kazdığı hendekler siyasetin de gündeminde. İçişleri Bakankı Efkan Ala, hendeklerin açılmasını “insanlık dışı” olarak değerlendirdi. CHP’li Sezgin Tanrıkulu PKK'ya yönelik operasyonları eleştirdi, sivillerin öldürüldüğünü öne sürdü. Tanrıkulu "açılıma devam edilsin" çağrısı yaptı. HDP ve CHP’li bazı eski milletvekilleri de Meclis’te oturma eylemi başlattı.

PKK terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu ilerinde açtığı hendekler siyasetin gündemine oturdu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala PKK’nın saldırılarını Anadolu Ajansı Editör Masasında değerlendirdi. Ala, hendeklerin açılmasını “insanlık dışı” olarak yorumladı.

PKK'ya yönelik operasyonlar ve örgütün kazdığı hendekler CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun da gündemindeydi. Tanrıkulu önce PKK'ya yönelik opersayonları eleştirdi, "siviller hedef oluyor" iddasında bulundu. Sonra da "açılıma devam" çağrısı yaptı.

Bazı eski CHP ve HDP’li vekiller de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde muhalefet kulisinde oturma eylemi başlattı. Eylemde, “Barış hemen şimdi”, “Hayatı ve özgürlükleri savunuyoruz” dövizleri yer aldı.

ulusalkanal.com.tr