"Kılıçdaroğlu'nun başı için evet" mesajını paylaşmıştı

Malatya İl Seçim Müdürü Gürsel Dursun'un "Kılıçdaroğlu’nun başı için" referandumda "evet" oyu vereceğini açıklamasının arından Yüksek Seçim Kurulu harekete geçti. YSK, savunmasını istediği il seçim müdürünü görevden aldı

"Kılıçdaroğlu'nun başı için evet" mesajını paylaşmıştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "başı için evet" dedi, açığa alındı.

Referandumda "evet" oyu vereceğini böyle açıklayan Malatya İl Seçim Müdürü Gürsel Dursun hakkında Yüksek Seçim Kurulu idari soruşturma başlattı.

Paylaşımı yapan İl Seçim Müdürü olunca soruşturma açma yetkisi sadece Yüksek Seçim Kurulu Başkanı’na ait... YSK Başkanı Sadi Güven de talimat verdi, müdür görevinden alındı, savunması istendi.

Malatya İl Seçim Müdürü Dursun ilk savunmasını sosyal medyadan yapmış "Ben değil çocuğum paylaştı" demişti. Şimdi gözler Kılıçdaroğlu'nun başını isteyen Gürsel Dursun alacağı cezaya çevrildi.

O mesaj şöyle:

“Sosyal medyada gündemde olan paylaşımımı haberlerden ben de yeni öğrenmiş bulunmaktayım. Mobil uygulamadan ana sayfamdaki bir gönderi reşit olmayan çocuğum tarafından paylaşılmıştır. Söz konusu paylaşımla herhangi bir ilgim yoktur. 30 yıldır demokratik bir şekilde görevimi yürüttüğümü tüm siyasi partiler ve Malatya kamuoyu bilir. Bu paylaşımla öncelikle Sayın Genel Başkan başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Kamuoyuna saygılarımla bildiririm.”

kılıçdaroğlu ysk yüksek seçim kurulu sadi güven