''Devrimden sonraki en büyük yolsuzluk dosyası''

"Zencani dosyası, devrimden sonraki en büyük yolsuzluk dosyası". Yolsuzluk suçlamasıyla İran'da tutuklanan işadamı Babek Zencani ile ilgili soruşma hakkında Tahran Başsavcısı Abbas Caferi böyle konuştu. Caferi, Zencani'nin ifadeleri doğrultusunda yeni tutuklamaların da geleceğini açıkladı.

''Devrimden sonraki en büyük yolsuzluk dosyası''

Tahran Genel ve Devrim Başsavcısı Abbas Caferi, İran'da yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan Babek Zencani dosyasının devrimden sonraki en büyük yolsuzluk dosyası olduğunu soyledi. Başsavcı, "Bizim politikamız yolsuzluklara karşı çıkmak, bu sebeple bu dosyayı sahiplendik" dedi.

Başsavcı, Zencani'nin elli sayfanın üstündeki ifadelerine dayanarak yeni tutuklamaların da geleceğini söyledi.

Zencani'nin tutuklanmasından bazı kişilerin rahatsız oldugunu belirten Caferi, bu rahatsızlıkları görmezden gelerek bu dosyayı aydınlatacaklarını söyledi. "Bu kesimler basına rahatsız olduklarını söylemek yerine, varsa Zencani'yi aklayacak delilleri bizimle paylaşmalıdırlar" dedi.

Önümüzdeki günlerde davayla ilgili 3 kişi hakkında hüküm verileceğini açıklayan Başsavcı Caferi, verilen hükümlerin ardından davada yeni bir aşamaya gireceklerini vurguladı.

Yakup Aslan/Tahran

ulusalkanal.com.tr