Atilla Uğur’dan çarpıcı sözler: Abdullah Öcalan gizli tanıktı

"Ergenekon davasında Abdullah Öcalan da gizlik tanıktı!" Bu bilgiyi, Ergenekon duruşmasında konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur gündeme getirdi. Uğur, eski savcı Zekeriya Öz'ün Öcalan'ın el yazısıyla kaleme aldığı ifadesini kendine gösterdiğini söyledi.

Atilla Uğur’dan çarpıcı sözler: Abdullah Öcalan gizli tanıktı

Ergenekon davasının temyiz duruşmalarına Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi'nde devam edildi.

Duruşmada konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Emekli Albay Hasan Atilla Uğur çarpıcı bir bilgiyi açıkladı.

Uğur, soruşturmanın ilk savcısı Zekeriya Öz'ün sorgusu sırasında kendine iki sayfalık bir yazı gösterdiğini belirtti. Bu yazı, Abdullah Öcalan'ın Gizli Tanık olmak için yaptığı başvuru dilekçesiydi. Uğur kağıtta bir liste olduğunu açıkladı.

Uğur, "Bana iki sayfalık bir yazı gösterdi. 'Bu yaziyi taniyor musun?' dedi. Yazı İmralı'daki bebek katilinin yazısıydı. 'Bak en başta kim yazıyor' dedi. Baktım benim ismim yazıyor. " dedi.

Birçok gizli tanığa ait zorlama ifadelerle suçlandığını vurgulayan Uğur, "bu davanın esastan bozulması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Duruşmada savunma yapan bir diğer isim de Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Deniz Yıldırım'dı. Yıldırım, örgüt olmakla suçlanırken, kendilerini yargılayan bir örgütün ortaya çıktığını söyledi.

Yıldırım, 3 haberden dolayı 16 yıl 10 ay ceza verdiler. Bu bedeli ödediğimiz için pişman değiliz. Bu 5 yıl olmasaydı özgürlükler bu kadar iyi anlaşılamazdı. Bu dava esastan bozulmalıdır” dedi.

Duruşmada, Emekli Albay Fuat Selvi, Emekli Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, Ergün Poyraz, Bekir Öztürk de savunma yaptı.

ulusalkanal.com.tr

ergenekon abdullah öcalan Hasan Atilla Uğur