İran, Amerika Başkanı Donald Trump'ın dilinden düşmüyor

İran, Amerika Başkanı Donald Trump'ın dilinden düşmüyor. Dün İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Amerika ile yapılan nükleer anlaşmaya uyduklarını söylemişti. Trump ise bugün hem anlaşmayı "berbat" olarak niteledi, hem de İran'ın anlaşmaya uymadığını ileri sürdü. Trump, "bu konuda bir şeyler yapacağız" tehdidini de savurdu.

İran, Amerika Başkanı Donald Trump'ın dilinden düşmüyor

Amerika Başkanı Donald Trump, İran’ın, nükleer anlaşmanın ruhuna uygun davranmadığını belirterek, ileride bu konuda bir şeyler yapacağını söyledi.

İran ile P5+1 ülkelerinin 2015 yılında imzaladığı nükleer anlaşmayı “berbat bir anlaşma” olarak niteleyen Trump, "Ben böyle bir anlaşmayı asla imzalamazdım. İran, anlaşmanın ruhuna uygun davranmıyor. Davranmak zorunda ama davranmıyor." ifadelerini kullandı.

"Ne yapılabileceğine bakacaklarını" söyleyen Trump,"Biz konuyu çok dikkatli bir şekilde analiz ediyoruz ve yakın zamanda bu konuda söyleyeceklerimiz olacak."

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise dün yaptığı açıklamada "ABD'nin eskimiş suçlamaları, İran'ın anlaşmaya uyduğuna dair kabulünü maskeleyemez" ifadelerini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

amerika donald trump iran