Görüşmeler sona erdi

Viyana’da, Çin, Fransa, Almanya, Rusya, İngiltere ve ABD’nin masada olduğu İran’ın nükleer programına ilişkin görüşmeler sona erdi. Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, müzakerelerde ikinci raundunun "sağlam ve faydalı" geçtiğini dile getirdi.

Görüşmeler sona erdi

18 Mart Salı günü Avusturya’nın başkenti Viyana’da, İran’ın nükleer programına ilişkin 2. tur görüşmeler başladı. Görüşmeler dün akşam sonlandı. Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton görüşmelerin ikinci raundunun “sağlam ve faydalı” geçtiğini dile getirdi.

Ashton ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Viyana’daki Birleşmiş Milletler binasındaki görüşmenin ardından basın toplantısı yaptı.

Ortak açıklamada görüşmelerin olumlu geçtiğine işaret eden ikili, "Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz toplantıda müzakereler için oluşturulan çerçeveye dayanarak, uranyum zenginleştirmesi, sivil nükleer işbirliği ile yaptırımları da içeren bir dizi meselenin kapsandığı sağlam ve faydalı görüşmeler yaptık" dedi.

Müzakelerde yeni görüşme takvimi de 7 - 9 Nisan olarak belirlendi. Ashton ve Zarif, "7 ve 9 Nisan’da Viyana’da tekrar bir araya gelerek, ayrıntılı bir anlaşma ile önemli alanlar üzerindeki çalışmalara devam edileceğini" vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

almanya abd iran çin nükleer ingiltere avusturya