Husi Lider: Saldırı ABD silahı ve izniyle yapıldı

Yemen'in başkenti Sana'da binlerce kişi, taziye binasına yapılan hava saldırılarına karşı protesto gösterisi düzenledi. Birleşmiş Milletler Yemen Temsilciliği önünde yapılan gösteride, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon protesto edildi.

Husi Lider: Saldırı ABD silahı ve izniyle yapıldı

Yemen'in başkenti Sana'da en az 140 kişinin hayatın kaybettiği hava saldırıları protesto edildi.

Binlerce kişinin katıldığı protestolar Sana'daki Birleşmiş Milletler Temsilciliği önünde düzenledi. Gösterilerde saldırıdan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon sorumlu tutuldu. Göstericiler, uluslararası bir soruşturma açılmasını istedi.

Husi lider Abdül Mali El Husi, saldırının Amerikan silahlarıyla yapıldığını ve saldırı için Washington'dan izin alındığını belirtti.

Birleşmiş Milletler, yapılan saldırıyı kınadığını açıkladı. Amerika, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona verdiği desteği gözden geçireceğini iddia etti.

Yemen'de önceki gün hava saldırılarında bir taziye merasimi hedef alındı. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği saldırıda en az 140 kişi hayatını kaybetti ve 500'den fazla kişi ise yaralandı.

Öte yandan Amerika, Yemen'deki Husiler tarafından Kızıl Deniz'deki bir gemisine iki füze atıldığını iddia etti. Füzelerin gemiye isabet etmediği açıklandı.

ulusalkanal.com.tr