''Hem ulusalcı, hem solcu olunmaz''

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, CHP ideolojisinin değiştirilmesini savundu. "Hem ulusalcı hem solcu olunmaz" diyen Türmen, yeni CHP'nin tablosunu çizdi.

''Hem ulusalcı, hem solcu olunmaz''

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, CHP'nin parti ideolojisinin değişmesi gerektiğini söyledi. Birgün Gazetesi'ne konuşan Türmen, "Hem Ulusalcı, hem Solcu olunmaz" dedi, yeni CHP'nin kodlarını verdi.

Türmen, "CHP’nin hedefi çağdaş sosyal demokrasi olmalı. Hem ulusalcı hem solcu olamazsınız. CHP bu yönde önemli adımlar attı. Aradaki sıkıntılar geçiş döneminin sıkıntıları. CHP değişti ve değişmeye devam edecek. Bu yaşadıklarımız doğum sancıları. Bu tartışmaları da olumlu buluyorum." dedi.

CHP'nin ulusalcılıktan kopup, sosyal demokrasiye yönelmesini isteyen Türmen, partide değişim isteyen kuvvetli bir damar olduğunu da söyledi.

Türmen, "Yeni bir siyaset anlayışı ve vizyonu getirmek lazım. Onun için yeni kadrolara da ihtiyaç var. Kurultay ile birlikte yeni bir yapılanma ile seçime girmek iyi olur. CHP’de değişim isteyen çok kuvvetli bir damar var. Şimdiye kadar yapılandan daha radikal söylem ve vizyon ortaya çıkarması lazım. İdeoloji ile uygulamalar paralel olmalı." dedi.

Türmen, geçen hafta da CHP'nin HDP söylemlerini benimsemesi gerektiğini söylemişti.

ulusalkanal.com.tr