Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Ay başında normalleşme süreci başlıyor''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde terörle mücadele, uzay programı, kısıtlamalar ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gara operasyonuna ilişkin tutumu da vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ay başında normalleşme süreci başlıyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Ay başında normalleşme süreci başlıyor''

Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde terörle mücadele, uzay programı, kısıtlamalar ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gara operasyonuna ilişkin tutumu da vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

- Güney sınırımız boyunca oluşturulmak istenen terör koridorunu kırmak için elimizden geleni yaptık.

- Türkiye'ye terörden darbeye her yöntemi kullanarak diz çöktürmeye çalışanlara karşı milletimiz, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkarak tarihi bir ders vermiştir.

- Bizim elimizde tek bir masumun kanı yoktur, olmamıştır, olmayacaktır. Bizim geçmişimizde tek bir coğrafyanın veya toplumun sömürülmesinin ayıbı yoktur, olmamıştır, olmayacaktır.

''TERÖR ÖRGÜTÜNÜ KINAMAYAN BU ÜLKENİN PARTİSİ OLAMAZ''

Türkiye'nin terörle mücadele bilançosuna ilişkin açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP/PKK'ya ve CHP'nin HDP ile ilişkisine de değindi:

- Temmuz 2015'ten bugüne kadar yurt içinde 6 bin, yurt dışında 6 bin 900 olmak üzere toplam 12 bin 900'ün üzerinde terörist imha edilmiştir.

- Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 17 bin 750'yi buldu.

- Bu millet sizden şehidimizin ve gazimizin hesabını soracak.

- Terör örgütünün yıllarca uğraşarak kurduğu kadronun önemli bölümü 5 yıllık süreçte büyük ölçüde bertaraf edilmiştir.

- Amasız, fakatsız, lakinsiz bir şekilde terör örgütünü kınamayan hiç kimse kendini bu ülkenin partisi, siyasetçisi olarak takdim edemez.

- Terörle mücadele meselesi, her türlü siyasi çekişmenin, hesabın, günlük polemiklerin üzerinde tutulması gereken milli bir konudur.

- Alçaklıkta demiyorum, çukurlukta sınır tanımayan bu terör örgütü yardakçılarına Cumhur İttifakı olarak diyoruz ki; asıl bu millet sizden önce şehidimizin, onca gazimizin hesabını soracak. Hem de öyle bir soracak ki bir daha kimse benzer ihanetlere teşebbüs edemeyecek.

''TERÖRİSTLERE ARKA ÇIKANLARIN BİZE PARMAK SALLAMALARI MİDEMİZİ BULANDIRIYOR''

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki konuşmasına tepkisini de dile getirdi:

- Kılıçdaroğlu dün yine çıktı tamamı yalan, yanlış, hezeyan olan bir sürü zırvayı arka arkaya sıraladı. Arada bize de güya sorular soruyor. Bu soruları dünyadan ve ülkemizden haberi olmayan tüm ömrü kuytu köşelerde geçmiş bir meczup sorsa diyeceğiz ki mazurdur. Ama öyle değil.

- Teröristlere arka çıkanların, acı bir hadise yaşandığında kürsüden bize parmak sallama riyakarlığına yönelmeleri midemizi bulandırıyor.

- İlk seçimde bu zatın (Kılıçdaroğlu) hak ettiği dersi son defa alacağına inanıyorum.(Kılıçdaroğlu) İlk seçimde bu zatın hak ettiği dersi son defa alacağına inanıyorum.

''KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİ SON KEZ 17 MART TARİHİNE KADAR UZATIYORUZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında esnaf çiftçiye verilen ekonomik destekleri açıkladı.

- Kısa çalışma ödeneğini son kez 17 Mart tarihine kadar uzatıyoruz.

- Gübre desteklerini yüzde 100 artışla 2 katına çıkarıyoruz.

- Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde dekara 8 lira olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz.

- Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize ise ilave olarak dekara 10 lira olan destekleme ödemesini 20 liraya yükseltiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG ve uzay programının gidişatına ilişkin açıklamalarda da bulundu:

- Ay'a ulaşmak ya da uzaya bir Türk vatandaşını göndermek gibi hedefler, emin olun yalnızca birkaç adım ötemizdedir.

- (Türkiye'nin Otomobili) İnşallah birçok yenilikçi teknolojiyle TOGG, hedeflediğimiz tarihte milletimizin hizmetine sunulacak.

''AY BAŞINDA NORMALLEŞME SÜRECİ BAŞLIYOR''

Türkiye'nin pandemiyle mücadelesini de ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan kısıtlamalar ve normalleşme sürecine de değindi:

- Restoran, kafe gibi esnafımız için yol haritasını önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır.

- Ay başında normalleşme süreci başlıyor.

-İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz.

- Halen uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu, illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir.

- Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz.

- İllerimizi vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz.

chp erdoğan terörist bakanlar kurulu terör meclis destek kılıçdaroğlu normalleşme esnaf toplantı uzay togg mart