Kiev'de ölü sayısı 3'e yükseldi

Ukrayna'da parlamento binası önünde yaşanan çatışmada ölü sayısı 3'e yaralı sayısı ise 140'a yükseldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Ukrayna'daki olaylarla ilgili aşırıcılara karşı uyarıda bulundu. Amerika'dan ise "Olaylar Barışçıl gösteri" değerlendirmesi geldi.

Kiev'de ölü sayısı 3'e yükseldi

Ukrayna'da, ülkenin doğusundaki bölgelere özerklik tanınmasını öngören düzenlemelerin onaylanmasının ardından başlayan gerginlik sürüyor.

Kiev'deki parlamento binası önünde eylemcilerle polis arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısı 3'e yaralı sayısı ise 140’a çıktı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, olayları "Ukrayna karşıtı bir eylem" olarak niteledi. ''Bizi sırtımızdan bıçakladılar'' diyen Poroşenko, gösteriyi düzenleyenlerin sorumluluktan kaçamayacağını ifade etti. Ukrayna hükümeti olaylardan aşırı milliyetçi Svoboda Partisini sorumlusu görüyor.

Kiev'deki olaylarla ilgili Rusya ve Amerika'dan da açıklamalar geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, aşırı uçtaki parti konusunda daha önce uyarıda bulunduklarını hatırlattı. Lavrov, Avrupa Birliği yetkililerinin Svoboda partisine destek verdiğini de ifade etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'da Kiev’deki şiddet olaylarının kesinlikle kabul edilemez olduğunu ancak bunu 'Ukrayna'nın iç işi' olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Amerika ise ölümlere neden olan olayları "barışçıl bir gösteri" olarak değerlendirdi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner “Maydan protestoları da büyük oranda barışçıl bir halk gösterisiydi. Güvenlik güçleri barışçıl gösterilere saygı göstermek zorunda” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Ukrayna kiev