Aslan finale yakın

Galatasaray Liv Hospital, potada finale bir adım daha yaklaştı. Sarı-kırmızılı takım play-off yarı final 3'üncü maçında Banvit'i 76-71 yenerek seride 2-1 öne geçti.

Aslan finale yakın

Basketbol Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Galatasaray, Banvit'i 76-71 yendi.

Bu sonuçla seride 2-1 öne geçen Galatasaray, yarın yine İstanbul'da oynanacak serinin dördüncü maçında rakibini yenerek final biletini almaya çalışacak.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, ilk dakika içinde 5-2 üstünlük sağladı. Sonrasında ise 9-0'lık bir seri yakalayan konuk ekip, 11-5 öne geçti. Banvit'e Carlos Arroyo, Zoran Erceg ve Sinan Güler'in bulduğu sayılarla 7-0'lık bir seriyle karşılık veren sarı-kırmızılı ekip, skoru 12-11'e getirdi. Kalan bölüm karşılıklı basketlerle geçerken, oyunda dengeyi kuran ve iyi savunma yapan Banvit, ilk periyodu 23-21 önde bitirdi.

İkinci periyota 5-0'lık bir seriyle başlayan Banvit, farkı 7 sayıya çıkarırken, Galatasaray, Hairston'un 5 sayısıyla rakibine karşılık verdi. Karşılıklı basketlerle geçen periyodun bitimine 32 saniye kala Arroyo'nun basketiyle 38-37 öne geçen sarı-kırmızılı ekip, devreyi de bu skorla üstün tamamladı.

Üçüncü çeyreğe başlarken her iki takımın da yaptıkları sert savunma ön plana çıkarken, ilk 5 dakikada Banvit Cevher Özer'le, Galatasaray'da Arroyo ile birer üç sayılık basket bulabildi. Her iki takım da oldukça düşük bir şut yüzdesi hücum etti ve periyodun ilk 7 dakikasında 6'şar sayı atıldı. Simmons'un basketleriyle oyuna ağırlığını koyan Banvit, Markovic'in son saniye üçlüğüyle son çeyreğe 52-47 önde girdi.

Karşılaşmanın son çeyreğine etkili başlayan Galatasaray, yakaladığı 7-1'lik seriyle 54-53 öne geçti. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma, karşılıklı basketlerle geçti. Müsabakanın 38'inci dakikası içinde sarı-kırmızılı ekip 66-62 öne geçmesine karşın, son dakikaya girilirken Banvit skoru 66-66 olarak eşitledi.

Taraftarının desteğini de arkasına alan sarı-kırmızılı ekip, son bölümde Arroyo'nun sayılarıyla rakibine üstünlük kurarak, bitime 30 saniye kala 7 sayılık fark yakaladı. Banvit'in taktik faulleri de farkın kapanmasına yetmedi ve Galataaray maçtan 76-71 galip ayrılarak seride 2-1 öne geçmeyi başardı.

Sarı kırmızılılarda Arroyo, kaydettiği 19 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.