Toplu sözleşmede düğümü çözme çabası

Binlerce metal işçisi tıkanan toplu sözleşme sürecinin ardından üretimden gelen gücünü gösteremeye hazırlanıyor. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, işveren ile işçi zam oranında uzlaşamayınca Çalışma Bakanlığı arabulucu atadı. İlk toplantı yarın yapılacak. Öncesinde ise Türk Metal kritik bir karar aldı. Buna göre işçiler yarından itibaren fazla mesaiye kalmayacak.

Toplu sözleşmede düğümü çözme çabası

Binlerce metal işçisi önce vardiya giriş çıkışlarındaki eylemlerle işvereni uyardı. Şimdi de uyarısını bir adım öteye taşıdı. Fazla mesai yapmama kararı aldı.

Yaklaşık 120 bin metal işçisinin 2019-2021 yıllarında alacağı zam için anlaşma sağlanamadı.

Türk Metal Sendikası'nın yüzde 26,28'lik zam talebine Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası yüzde 6,05 ile karşılık verdi. Uzlaşı sağlanamadı.

Anlaşma sağlanamaması üzerine taraflar için arabulucu süreci başladı. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı taraflar için arabulucu ataması yaptı. Arabulucu gözetiminde ilk toplantı ise 25 Aralık Çarşamba günü yapılacak.

Taraflar için süreç devam ederken sendika 24 Aralık’ta Ankara’da önemli bir toplantı yaptı. Ulusal Kanal'ın ulaştığı bilgilere göre, toplantıda sendikanın il temsilcileri bir araya geldi. Toplantıda toplu sözleşme sürecine ilişkin kritik bir karar alındığı öğrenildi. Kararı Sendika Genel Başkanı Pevrul Kavlak ilan etti.

Kavlak, mücadele takviminin ayrıntılarının 28 Aralık’ta duyurulacağını belirtti.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

ulusal kanal metal işçisi