Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner

F-tipi örgütün Emniyet ayağına yönelik operasyonun düğmesine basıldı. İstanbul merkezli operasyon kapsamında 22 ilde arama ve gözaltı işlemi başlaltıldı. Operasyonlarda şu ana kadar 76 polis şefi gözaltına alındı. Kumpas soruşturmalarında rol alan polis şeflerinin bulunduğu listede 134 kişinin olduğu iddia edildi.

Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner

F-tipi örgüte operasyon F-tipi örgüte yönelik operasyon gece saat 02.00 sıralarında başladı.

İstanbul merkezli operasyon kapsamında 22 ilde arama ve gözaltı işlemi başaltıldı. Operasyonlarda şu ana kadar 76 polis şefi gözaltına alındı. Kumpas soruşturmalarında rol alan polis şeflerinin bulunduğu listede 134 kişinin olduğu iddia edildi.

İlk operasyonu İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi yaptı. Gözaltına alınanlar arasında eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında dönemin Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, müdür yardımcıları emniyet amiri Kazım Aksoy, emniyet amiri Ramazan Candan, emniyet amiri Gafur Ataç'da bulunuyor.

Gözaltına alınan kişiler casusluk, usulsüz dinleme, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlal, konut dokunulmazlığını ihlal, soruşturma gizliliğini ihlal, delil üretmekle suçlanıyor.

2'nci operasyon ise Organize Suçlar Şubesi tarafından başlatıldı. İstanbul başta olmak üzere 15 ilde düzenlenen operasyon, 2008-2012 yılları arasında yapılan 200’ün üzerindeki yasadışı dinleme suçlamasıyla dönemin İstihbarat Şubesi görevlilerini kapsıyor.

Sahte isimlerle yapılan usulsüz dinlenen kişiler arasında Hanefi Avcı, Emin Aslan, Sabri Uzun ve çok sayıda gazeteci de bulunuyor.

Dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer başta olmak üzere bir çok istihbaratçının evinde arama yapılıyor.

ulusalkanal.com.tr

operasyon f-tipi