Basın örgütleri yeni hükümetten taleplerini açıkladı

Basın meslek örgütleri kurulması beklenen koalisyon hükümetinden taleplerini açıkladı. Taleplerin başında yargı bağımsızlığı ve özgür basın üzerideki baskıların sona erdirilmesi geldi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendilerine randevu vermediğini açıkladı

Basın örgütleri yeni hükümetten taleplerini açıkladı

Basın örgütleri yeni hükümetten taleplerini açıkladı. Açıklamada yargı bağımsızlığı ve gazeteciler üzerindeki baskılara son verilmesi ön plana çıktı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto hazırladıkları muhalefet partilerinin grup başkan vekillerine sundukları açıkladı. Olcayto, raporu AKP'ye neden sunamadıklarını da açıkladı.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ise gerçeğin peşinde koşan gazetecilik anlayışının terkedildiğine dikkat çekti.

AKP Hükümeti'nin yarattığı yandaş medya sistemi de masaya yatırıldı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç bu sürece Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun aracılık ettiğini vurguladı.

DİSK'e bağlı Basın Sendikası Başkanı Faruk Eren de gazetecilerin yargılandığı davaların düşürülerek, yok sayılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Basın İş Sendikası ile Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin birlikte düzenlediği toplantıda Gazetecilere Özgürlük Platformu dönem sözcülüğü için de devir teslim töreni yapıldı. Platformun sözcülüğünü 2 ay süreyle Basın Konseyi yürütecek.

HABER: CEMRE DEĞERLİ

KAMERA: ŞENGÜL DERİN