Üst düzey mütevelliler FETÖ'ye servet bağışlamış
Konya'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada tutuksuz sanık Sami Ç, "2008 yılından 2016 yılına kadar şirketim üzerinden makbuzlarını keserek örgüte yıllık 400-500 bin lira civarında maddi yardım yaptım." dedi.
Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 179'u tutuklu 486 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.
Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesince merkez Meram ilçesinde özel hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmada tutuksuz sanıklar dinlendi.
Duruşmaya, sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı.
Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan tutuksuz sanıklardan FETÖ'nün Konya il yapılanmasında üst düzey mütevelli olarak görev aldığı belirtilen Sami Ç, örgütle 2008 yılında tanıştığını söyledi.
Bu sırada alkol bağımlısı olduğunu ifade eden Sami Ç, alkol sorunundan kurtulmak, bu anlamda istifade etmek için örgüte dahil olduğunu belirtti.
"Örgüte yıllık ortalama 400-500 bin lira maddi yardım yaptım"
Sami Ç, 2016 yılına kadar örgütte mütevelli üye olduğunu, sohbetlere katıldığını vurgulayarak, "2008 yılından 2016 yılına kadar şirketim üzerinden makbuzlarını keserek örgüte yıllık 400-500 bin lira civarında maddi yardım yaptım." dedi.
Fetullah Gülen'i ABD'deki malikanesinde ziyaret ederek sohbetine katıldığını, burada bir gece kaldığını ifade eden Sami Ç, Mahkeme Başkanı'nın malikaneyi tarif etmesini istemesi üzerine, "Yeşilliklerin olduğu bir arazide büyük bir malikaneydi. Kapıda konukları güvenlik görevlileri karşılıyor, içeri telefon sokulmasına izin verilmiyordu. Çevrede misafirlerin konaklayabileceği müstakil evler vardı." şeklinde konuştu.
Mahkeme Başkanı'nın; "Adam orda yaşıyor işte" demesi üzerine sanık Sami Ç, devletine ve milletine ihanet eden bu yapıya dahil olduğu için pişman olduğunu söyledi.
FETÖ'de üst düzey mütevelli olarak görev aldığı belirtilen tutuksuz sanıklardan Nurullah B. de örgütle 2000'li yılların başında, esnaflığa başlayınca tanıştığını anlattı.
2011 yılında örgüte ait bir dershaneye de kağıt üzerinde ortak olduğunu dile getiren Nurullah B, "Ortak olurken veya ayrılırken herhangi bir para alışverişim olmadı. Dershanede söz sahibi değildim. Bizden talep ettiler biz de Allah rızası için ortak olduk. Vekaletlerimizi dershane müdürlerine verdik." ifadelerini kullandı.
"Yıllık 250 bin lira civarında maddi yardımda bulundum"
Nurullah B, mütevelli sohbetlerine de katıldığını belirterek şunları kaydetti:
"Biz esnafız. Zekatımızı bir yere vermek zorundaydık. Ben de tamamen dini duygularla zekatımı o zamanlar cemaat olarak bildiğim örgüte verdim. Yıllık ortalama 250 bin lira civarında bu şekilde maddi yardımda bulundum. En son Mevlana Üniversitesi'ne 250 bin lira bağışladım. Çevremdeki insanlardan da örgüt için kurban, bağış, burs adı altında para topladığım olmuştur. Bütün bu faaliyetlerime 17-25 Aralık olaylarından sonra son verdim. Bir daha örgüte bağış yapmadım ve çevremdeki insanlardan da bağış, himmet toplamadım."
17-25 Aralık olaylarının kendisi için bir dönüm noktası olduğunu anlatan Sanık Nurullah B, örgütten ayrılmak istediğini ancak 2015 yılına kadar bir türlü bağlantısını koparamadığını, örgütten ayrılmanın kolay olmadığını öne sürdü.