FED kararını açıkladı

FED, uluslararası piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. ABD Merkez Bankası, faiz oranını beklendiği gibi sabit tuttu ancak bir sonraki faiz artışının zamanlamasına yönelik bir sinyal vermedi.

FED kararını açıkladı

Fed merakla beklenen kararını açıkladı, piyasalar rahatladı.

Uluslararası piyasalar gözünü ABD Merkez Bankasının, para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi FOMC'un iki günlük nisan ayı toplantısına çevirmişti.

Gergin bekleyiş sona erdi ve FED kararını açıkladı. Toplantı sonrası yayınlanan karar metninde, FOMC üyeleri, 1'e karşı 9 oyla gösterge faiz oranını yüzde 0,25 - 0,50 aralığında sabit tutma kararı aldı.

Karar metninde "Mart'tan bu yana alınan verilerin, yavaşlayan ekonomik aktiviteye rağmen iş gücü piyasasının iyileştiğine işaret ettiği, reel gelirler ve tüketici güveninin artmasına rağmen hane halkı harcamalarının zayıfladığı, yıl başından bu yana, konut sektörünün iyileştiği ancak sabit yatırımlar ve net ihracatın zayıf kalmaya devam ettiği" değerlendirmeleri yer aldı.

Enflasyonun yüzde 2'lik hedefin altında seyretmeyi sürdürdüğü kaydedilen metinde, ekonomiye yönelik risklere değinilmemesi, Fed'in gelecek faiz artırımlarının zamanlaması konusunda sessiz kalmayı tercih ettiği şeklinde yorumlandı.

ulusalkanal.com.tr