Zaman'ın konuğu ABD başkonsolosu

ABD İstanbul Başkonsolosu Zaman Gazetesi'ni ziyaret etti. Başkonsolos Charles F. Hunter, ziyaretin basın ve ifade özgürlüğünü destekleme kapsamında olduğunu söyledi.

Zaman'ın konuğu ABD başkonsolosu

Amerikanın İstanbul başkonsolosu Charles F. Hunter Zaman Gazetesi'ni ziyaret etti.

Ziyaret gazetenin İstanbul'daki merkezine yapıldı. ABD başkonsolosu, Zaman Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici ve Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme ile Today's Zaman eski GYY Bülent Keneş ve Zaman Dış Haberler Editörü Mustafa Edib Yılmaz'ın da yer aldığı gazetecilerle bir saati aşkın görüştü.

ABD başkonsolosu, Zaman gazetesinde bir süre önce bu görevlere getirilen Bilici ve Akarçeşme'yi tebrik etti. Hunter'ın burada Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğüne verdikleri desteğin basın kuruluşları arasında ayırım yapmaksızın süreceğini söylediği belirtildi.

Zaman heyeti de ABD heyetine hükümetin kendilerine yönelik tutumunu şikayet etti. Zaman gazetesinin twitter adresinden yapılan açıklamada "Hunter, Türkiye'de basın özgürlüğü ihlallerin bir sorun olmayı sürdürecek gibi göründüğünü ancak kendilerinin de bunun karşısında basın özgürlüğünü desteklemeye devam edeceklerini vurguladı." denildi.

ulusalkanal.com.tr