İşte ikinci dalgadaki gözaltı listesi
Emniyet ve savcılık arasında krize neden ve gerçekleştirilmeyen operasyondaki gözaltı listesi ortaya çıktı. 41 kişilik listede El Kaide'nin finansörü Yasin El Kadı ve Telekom'un ortağı Abdullah Tivnikli gibi çarpıcı isimler yer alıyor. Emniyet operasyona direnince, savcılığın gözaltı kararını jandarmaya göderdiği iddia edildi. Ancak operasyon yine de yapılamadı.
Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması'nda emniyet ve savcı arasında krize neden olan gözaltı listesi ortaya çıktı. Emniyetin uygulamaya koymadığı yakalama ve gözaltı kararında 41 kişinin ismi yazılı. Listede kamuoyunun yakından tanıdığı çarpıcı isimler bulunuyor.
Listede dikkat çeken isimlerin başında, terör örgütü El Kaide'nin finansörü olarak bilinen Yasin El Kadı geliyor. İşte emniyetin gözaltına almayı reddettiği o isimlerden bazıları.
Yasin El Kadı; El Kaide Terör Örgütü Finansörü. İnterpol tarafından kırmızı bültenlel aranıyor. Türkiye'ye kaçak giriş çıkış yaptığı belirtiliyor.
Abdullah Tivnikli; Telekom'un Ortağı ve Yönetim Kurulu başkan Yardımcısı. Albaraka Türk’ün kuruluş sürecinde yer aldı. Eksim’in patronu ve bir çok kurumda üst düzey yöneticilik yapıyor.
Latif Topbaş; BİM Şirketler Grubu'nun Sahibi. 21 mağaza ile yola çıkan BİM’in bugün 3009 mağazası bulunuyor.
Mehmet Cengiz, Cengiz İnşaat'ın Ortağı. İstanbul 3'üncü havalimanı projesinin kazanan konsroyimun ortakları arasında yer alıyor. 6 Milyarlık bir ciroyu yönettiği belirtiliyor. Dünyanın en pahalı uçağının Türkiye'deki ilk müşterisi.
Ömer Faruk ve Celal Kalyoncu; Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu üyeleri. Yakın zamanda Sabah ve ATV'yi satın alarak gündeme geldiler. Taksim yayalaştırma projesi, Metrobüs hattı, 3. havalimanı projesi alt yapı projelerini aldılar.
Nihat Özdemir, LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Fenerbahçe Spor Kulübünün 2. Başkanı olarak görev yapıyor.
Dosyadan alınan Savcı Muammer Akkaş'ın talebiyle 2 Nolu Özgürlük Hakimi Süleyman Karaçöl tarafından çıkarılan kararda şüphelilere, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, ve yönetmek, rüşvet ve nüfuz ticareti ve ihaleye fesat karıştırmak ile resmi belgede sahtecilik suçlamaları yönetiliyor. Gözaltı kararının gerekçesi ise şüphelilerin kaçma ve delilleri karartma ihtimali.
Basına yansıyan bir diğer belgeye göre gözaltı kararı İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na da iletildi. Bu belgeye dayanarak emniyetin operasyona karşı direnmesi üzerine savcılığın kararı jandarmaya gönderdiği ancak operasyonun gene yapılamadığı öne sürüldü.
Savcılığa yakın kaynaklar belgedeki "jandarma komutanlığı" ibaresinin sehven yazıldığını ve hatanın farkedilerek düzeltiğini iddia etti. Gözaltı kararı ile igili nasıl bir işlem yapılacağı henüz bilinmiyor.
ulusalkanal.com.tr