Rusya Başbakanı'ndan Türkiye açıklaması: İptal edilebilir

Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev, Rus savaş uçağının Türk F-16'ları tarafından düşürülmesini bir "suç eylemi" olarak niteledi. Rus Başbakan, "Türkiye bu eylemiyle IŞİD militanlarını koruduğunu gösterdi" dedi. Ekonomik yaptırım mesajı veren Medvedev, bazı ortak projelerin iptal edilebileceğini, ayrıca Türk şirketlerinin Rusya'da pazar kaybedeceğini belirtti

Rusya Başbakanı'ndan Türkiye açıklaması: İptal edilebilir

Türkiye ile Rusya arasında başlayan uçak krizi ile ilgili Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev ilk kez açıklama yaptı.

Güneydoğu Asya turundan dönen Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Yekaterinburg kentinde yaptığı açıklamada olayı bir "suç eylemi" olarak niteledi.

Bu olayın, Rusya-NATO ilişkilerinde tehlikeli bir tırmanışa yol açtığını vurgulayan Medvedev, Türkiye'yi IŞİD'i korumakla suçladı.

Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev: Türkiye IŞİD'i koruyor Türkiye bu eylemiyle IŞİD militanlarını koruduğunu gösterdi. IŞİD’e ait işletmelerde üretilen petrol ürünlerinin sevkiyatına dahil olan bazı Türk yetkililerinin bu süreçten elde ettiği doğrudan finansal çıkarlar göz önünde bulundurulduğunda, bu şaşırtıcı bir şey değil.

Ekonomik yaptırım mesajı da veren Rus Başbakanı bazı ortak projelerin iptal edilebileceğini, ayrıca Türk şirketlerinin Rusya'da pazar kaybedeceğini ifade etti.

Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası Komite Başkanı Konstantin Kosaçev ise Rusya ile Türkiye arasındaki tüm devletlerarası temasların geçici olarak durdurulmasını istedi.

ulusalkanal.com.tr

abd türkiye rusya düşürülen rus uçağı rusya başbakanı medvedev