Diyarbakır'ın yüzyıllık lezzeti...
Kadayıf... Diyarbakır'ın yüzyıllık lezzeti... Ünü il sınırlarını çoktan aşmış durumda. Bölgenin tereyağından, fıstığından yapılan kadayıf, hangi işlemlerden geçerek yapılıyor izleyelim.
Diyarbakırdayız, gelmişken kadayıf nasıl yapılıyor görmek istedik.
Fıstıklı servis edİliyor, tadına doyum olmuyor.
Diyarbakır'ın eşsiz lezzetlerinden biri de kadayıf...
Peki bu tatlının özelliği nereden geliyor.
Yoğrulan hamur dinlentikten sonra ısıtılmış silindirlerin üzerinde şekil alıyor. Yarı pişirilen hamur daha sonra içi fıstıkla burma haline getiriliyor.
Tereyağ sürülen tepsiye yerleştirilen kadayıf, nar gibi pişirildikten sonra şerbetleniyor.
HABER-KAMERA: EKREM DEMİR
ulusal.com.tr