Putin, Türkiye'ye geliyor

Ortadoğu coğrafyasında sıcak gelişmeler yaşanırken Rus lider Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak bugün Ankara'ya geliyor. Kritik zirvede, Barzani'nin bölünme referandumu, Suriye'deki son durum ile çatışmasızlık bölgeleri ele alınacak. Görüşmede, S-400 hava savunma sistemleri de masada olacak.

Putin, Türkiye'ye geliyor

Bölgede önemli gelişmelerin yaşandığı bir süreçte Rus lider Vladimir Putin, çalışma ziyareti kapsamında bugün Türkiye'ye geliyor.

Rus lider, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'da bir günlük bir ziyarette bulunacak.

Erdoğan Putin'i, saat 18.50'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir törenle karşılayacak.

Törenden sonra ikili baş başa görüşecek, ardından heyetler arası bir zirve yapılacak. Görüşmelerin ardından iki liderin kameralar karşısına geçmesi bekleniyor. Daha sonra Erdoğan, Putin'in onuruna bir akşam yemeği verecek.

Kritik zirvenin gündeminde ise Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin yaptığı bölünme referandumu olacak. Hafta başında ikili telefonda yaptığı görüşmede Irak'ın toprak bütünlüğüne vurgu yapmıştı. Bu akşamki görüşmede de benzer vurgunun yapılması bekleniyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Barzani'ye karşı alınacak yaptırım kararlarına Rus liderin destek vermesini isteyeceği belirtildi.

Zirvenin sıcak gündem başlıklarından biri de Suriye'deki gelişmeler. Türkiye, Rusya ve İran İdlib'te çatışmasızlık bölgesi kurulması konusunda Astana zirvesinde mutabık kalmıştı. Bu kapsamda iki lider, bölgeye askeri konuşlanmanın ne zaman yapılacağını, ne tür silahların bulundurulacağını ele alacak.

Çatışmasızlık anlaşmasının yanı sıra Suriye'deki sıcak gündem başlıkları da masada olacak, liderler Suriye konusunda görüş alışverişinde bulunacak.

Putin ve Erdoğan, NATO ve Amerika'nın Türkiye'nin almasından rahatsızlık duyduğu S-400 hava savunma sistemlerini de görüşecek.

Bu gelişmelerin yanı sıra liderlerin gündeminde ekonomik gelişmeler de olacak. Türk Akımı Doğalgaz Projesi ve Akkuyu Nükleer Santralı Projesi ile vizelerin kaldırılması gündeme gelecek.

ulusal.com.tr

tayyip erdoğan vladimir putin