Davutoğlu'nun gözü önünde kürsüyü devirip slogan attılar!

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu yıl 773'üncüsü düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri olaylı başladı. MHP'liler ve AKP'liler arasında gerginliğin yaşandığı törende bir kişi kürsüyü devirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin korumaları arasında Ertuğrul Gazi Türbesi önünde arbede çıktı.

773'üncüsü düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'inde olay çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin de katıldığı törende sahneye çıkan bir kişi kürsüyü devirdi.

Sahneye çıkan bir kişi mikrofonu almaya çalıştı. Kürsüyü deviren kişinin Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'ye konuşma hakkı verilmemesine tepki gösterdiği öğrenildi. Destici, Bahçeli ve Başbakan Davutoğlu'nun konuşup kendisine konuşma verilmemesi üzerine şenlikleri terk etti.

Törende Devlet Bahçeli’nin konuşmasını tamamlamasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Daha sonra Başbakan Davutoğlu konuştu; "Biz Türkiye Cumhuriyeti devletini cihan devleti yapana kadar çalışacağız" dedi.

Tören öncesinde de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin korumaları ve partililer ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Bahçeli ve partililer, Ertuğrul Gazi Türbesi'nin önüne geldiği sırada polisin güvenlik çemberiyle karşılaştı. Kısa süren arbede sonrası Bahçeli ve beraberindekiler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun türbeye gelişini beklemeye başladı.

Türbenin önüne gelen Davutoğlu, Bahçeli'yle tokalaşmak istedi. Bu esnada, Davutoğlu'nun korumalarıyla MHP'liler arasında tartışma çıktı. Davutoğlu, tartışma nedeniyle Bahçeli'yle tokalaşmadan türbeye girdi.