Test kapsamı genişliyor

Normalleşme sürecinde koronavirüsle mücadele yöntemleri de değişiyor. Soğuk algınlığı olanlara ve risk altındaki çalışanlara da Kovid-19 testi yapılması gündemde. Ayrıca filyasyon ekiplerinin belirti taşımayanlara da test uygulaması bekleniyor.

Test kapsamı genişliyor

Kontrollü Sosyal Hayat döneminde koronavirüse karşı yeni yöntemler uygulanacak.

Türkiye'de şu anda Kovid-19 hastalarıyla temas edenlerden şikayeti olanlara ve hastaneye başvuranlara koronavirüs testi yapılıyor. Virüsün yayılma hızında yaşanan düşüş ile birlikte hastane başvuruları azaldı. Günlük test sayısı da düştü. Bu nedenle soğuk algınlığının da Kovid-19 belirtileri arasına alınacağı gündeme geldi.

Ayrıca antikor testiyle çıkan bağışıklık haritasına göre hangi meslek gruplarına Kovid-19 testi yapılması gerektiğine karar verilecek. Böylelikle risk altındaki trafik polisleri, güvenlik görevlileri, banka çalışanlarına test yapılması bekleniyor. Garson, kasiyer ve hostesler de teste tabi tutulacak.

Kovid-19 hastalarının temas ettikleri kişilere test yapan filyasyon ekiplerinin sorumluluğu da artacak.

Yeni dönemde kentin tüm ilçelerini kapsayan bir kısıtlama yerine bazı bölgelerde izolasyon gündeme gelebilir.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, yeni planları Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

ulusal.com.tr

normalleşme filyasyon