Boşalacak kadrolara kumpas davalarla ordudan atılan askerler alınacak

FETÖ'nün TSK'dan temizlenmesi için geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Teğmen'den Albay'a 37 bin subay hakkındaki soruşturma kılı kırk yararak yapılacak. Boşalacak kadrolara ise örgütün kumpas davalarıyla ordudan attırdığı kadrolar alınacak.

Boşalacak kadrolara kumpas davalarla ordudan atılan askerler alınacak

TSK içinde yuvalanan kripto FETÖ üyelerinin ordudan temizlenmesi için teğmenden albaya kadar 37 bin subay hakkında geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

TSK'da ve Milli Savunma Bakanlığı'ndaki yeniden yapılanma süreci kapsamında başlatılan soruşturma kılı kırk yararak yapılacak. Soruşturma tamamlanıncaya kadar tüm subayların terfileri dondurulacak.

MİT, Emniyet İstihbarat ve Devlet Denetleme Kurulu'nun birlikte yürüttüğü soruşturma, ordu'dan son FETÖ'cü temizlenene kadar devam edecek. Bu kapsamda subayların sivilden mi yoksa harp okulunu bitirerek mi rütbe aldıkları, aldıkları terfiler, görev yaptıkları yerler ve komutanları araştırılıyor.

FETÖ ile bağlantısı bulunmayan subayların süreçten olumsuz etkilenmemesi için her türlü tedbir alınacak. Hakkında en ufak şüpheye rastlanılan subaylar ise açığa alınarak yargıya sevk edilecek.

İhraçlar sonrası TSK kadrolarında boşluk oluşmaması için gerekli tedbirler de alınacak. FETÖ kumpasıyla ordu'dan atılan ya da zorla emekli edilenler istedikleri taktirde güvenlik soruşturmasından geçtikten sonra eşdeğer kadrolarda ve devre arkadaşları ile aynı özlük haklarıyla mesleklerine dönebilecekler.

ulusalkanal.com.tr