Kılıçdaroğlu'ndan anadilde eğitim çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20 Eylül'de yapmadım dediği anadilde eğitim önerisini Amerikan Ortadoğu Enstitüsü ile yaptığı röportajda dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "Çocuğun anadilinde eğitime başlayıp sonra resmi dilinde eğitim görmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. CHP Lideri İyi Parti ile HDP'ye de ittifak görüşmesi yapmasını önerdi.

Kılıçdaroğlu'ndan anadilde eğitim çıkışı

Türkiye'yi bölmeyi amaçlayan anadilde eğitim önerisini 20 Eylül'de "ben yapmadım" diyerek inkar eden Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Kasım'da ise yapmadım dediği öneriyi aynen yineledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nin Eylül ayında İngiltere Demokratik Gelişim Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada anadilde eğitimi savunan öneri yaptığı belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun anadilde eğitim önerisinde ilkokul 1,2 ve üçüncü sınıfta anadilde eğitim verilmesi sonra da resmi dilde eğitime geçilmesiydi.

Ulusal Kanal 20 Eylül'de CHP Lideri'ne o toplantıyı ve öneriyi sordu. Kılıçdaroğlu da söylediği öneriyi inkar etti.

CHP Genel Merkezi'nden de "O öneri yapılmadı" açıklamaları peş peşe geldi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 12 Kasım'da ise Amerika'nın Ortadoğu Enstitüsüne röportaj verdi. 20 Eylül'de ben o yapmadım dediği öneriyi söyledi. İlk 3 sınıfta anadilde eğitim sonra ise resmi dilde eğitimi önerdi.

Röportajda dikkat çeken mesajlar veren Kılıçdaroğlu, İyi Parti ve HDP'ye de ittifak görüşmesi yapmasını önerdi.

PKK'yı hendekten kurtarma, siyasi uzantısı HDP'yi de ittifak ile iktidara taşıma çalışmalarına hız veren CHP Genel Başkanı, bunun için açılımda kararlılık mesajı verdi.

CHP Liderine röportajda, Ak Parti'nin yaptığı açılıma neden karşı çıktığı soruldu. Kılıçdaroğlu, içerisinde anadilde eğitimin savunulduğu ve akil heyetlerinin kurulmasını öngören, "22 soru 22 cevapla CHP'nin Kürt Sorununa Bakışı Broşürü"nü hatırlattı.

ulusal.com.tr

chp pkk hdp İyi Parti kemal kılıçdaroğlu