Binlerce ataması yapılmayan öğretmen Ankara’da yürüdü

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya akın eden ataması yapılmayan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı’na ve hükümet yetkililerine tepki gösterdi. Öğretmenler 40 bin atamanın bir an önce yapılmasını istedi.

Yaklaşık 8 aydır çeşitli eylemler yaparak sınav öncesi atama isteyen fakat AKP Hükümeti tarafından talepleri dikkate alınmayan öğretmenler, Başkent Ankara’ya akın etti.

Ataması yapılmayan binlerce öğretmen Ankara'da 3’üncü büyük eylemini yaptı.

Türkiye’nin dört bir yanından kalkıp aileleriyle Ankara’ya gelen öğretmenler sabah saatlerinde Kurtuluş Parkı’nda toplandı.

Öğretmenler buradan Kızılay Güven Park’a yürüdü.

Sloganlarla yürüyen öğretmenler, eylemde tabuttan kaleme, uzay aracından maket okula kadar çok sayıda materyal de taşıdı.

Ankaralı yurttaşların ve Vatan Partisi Ankara Milletvekili adaylarının da destek verdiği eylemde, kartondan yapılan kuklaların üzerindeki kalplerde, “40 bin atama süper olur” yazıları dikkat çekti.

Üzerinde 8 aydır yaptıkları eylem fotoğraflarının yer aldığı 40 metrelik pankart taşıyan öğretmenler, 2 metrelik maket kalemle de Milli Eğitim Bakanlığı’na mesajlarını iletti.

Eylemde kartondan yapılan “atama bekleyen öğretmen okulu” da yer aldı. Uzun süre Güven Park’ta oturma eylemi yapan öğretmenler burada şarkı ve sloganlarla çok sayıda etkinlikler gerçekleştirdiler.

Öğretmenler bir işe yaramadığı gerekçesiyle diplomalarını ve KPSS kitaplarını yere attılar.

Güven Park’ta yapılan etkinliklerin ardından öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüdü.

Öğretmenler burada KPSS mağduru olan, ataması yapılmadığı için hayatını kaybeden öğretmenler için saygı duruşunda bulundu.

Bir öğretmen hayatını kaybeden öğretmenleri temsilen taşınan tabutun önünde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya seslendi.

KPSS kopya skandalına da sık sık vurgu yapan öğretmenler atanacakları 81 ili temsilen 81 balonu bakanlık önünde havaya uçurdu. Balonların Milli Eğitim Bakanlığı binasının üzerine uçması ise “balonlar bile uçacağı yeri biliyor” denilerek espri konusu oldu.

Öğretmenlerin eyleminde maketten yapılan uzay aracı dikkat çekti. Öğretmenler “Mars, Venüs 40 bin atama talebimizi duydu. Siz duymuyorsunuz” diyerek bakanlığa tepki gösterdi.

Sercan öğretmen, öğretmenlerin atamayı almadan evlerine dönmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Öğretmenler atamaları yapılana kadar eylem yapma konusunda kararlı.

ulusalkanal.com.tr