Halk katılmadı

HDP'nin haftalardır yaptığı 1 Kasım çağrısı karşılık bulmadı. Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Muş'ta katılım oranı beklentinin altında kaldı. Manisa, Muğla ve Aydın'da polis yürüyüşe izin vermedi.

HDP ve PKK, haftalardır 1 Kasım'a çağrı yaptı ancak eylemlere katılım beklenenin altında oldu. Halk eylemlere katılmadı, PKK yine çocukları ön saflara sürüldü.

Mehmetçik Diyarbakır ve Van'da şehre indi. Kentin önemli noktalarına zırlı araçlarıyla konuşlandı. Çevre illerden çevik kuvvet ekipleri istendi.

Diyarbakır'da, 5 bine yakın HDP'li yürüyüş düzenledi. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, terör örgütü YPG ve Peşmergeye destek mesajları gönderdi.

Yürüyüşün ardından kentte olaylar çıktı. Eylemlerde çocuklar öne sürüldü.

Şanlıurfa sınırında askere taş atarken görüntülenen Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk konuştu.

Hakkari'de de beklenen olmadı. Yürüyüş kısa sürdü. Bazı gruplar, molotof kokteyleriyle ATM'leri ateşe verdi.

HDP'liler Muğla'da eylem yapamadı. Atatürk Antı önünde toplanan vatandaşlar Türk bayrağı açıp, HDP'lilere tepki gösterdi.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, HDP’li gruba eylem yapmamalarını istedi. Ancak partililer çağrıya uymayınca 10 kişi gözaltına alındı.

Muş sokaklarında ise HDP'lilerden çok polis vardı. Polis yolu kapatmak isteyen partililere engel oldu. 14 kişi gözaltına alındı.

Muş'un Varto ilçesinde ise HDP'liler 6-7 Ekim eylemlerinden sonra halktan destek göremedi. Katılım olmayınca HDP'liler basın açıklaması yapamadan dağıldı.

Aydın ve Kocaeli'de de HDP'nin çağrısı yankı bulmadı. Manisa'da ise polis yürüyüşe izin vermedi.

Gaziantep, Mersin ve Adana'daki eylemlere 200 kişi katıldı.

HDP İstanbul'da da İstiklal Caddesi'ndeydi. Tünel Meydanı'nda toplanan grup Galatasaray Lisesi önüne yürüdü. Grup kısa sürede dağıldı.

ulusalkanal.com.tr