Gülen'in gizlice Türkiye'ye gönderilmesi konuşuldu

Amerika'nın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'ın, Türk yetkililerle FETÖ lideri Fethullan Gülen'in gizlice Türkiye'ye gönderilmesini konuştuğu iddia edildi. İddiayı eski bir CIA Direktörü ortaya attı.

Gülen'in gizlice Türkiye'ye gönderilmesi konuşuldu

Wall Street Journal Gazetesi’ne konuşan Eski CIA Direktörü James Woolsey, "FETÖ lideri Fethullah Gülen'in hukuksal ve yasal süreci göz ardı ederek Türkiye'ye getirilmesi tartışıldı" dedi.

Woolsey, Donald Trump'ın Amerikan başkanlığı için yarıştığı dönemdeki Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ve Türk yetkililer arasında geçen Gülen'in iadesi hakkında konuşulanları aktardı.

Eski CIA Direktörü, Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile 19 Eylül 2016'da görüştüklerini söyledi. Woolsey, bu toplantıda kendisinin de bulunduğunu belirtti.

Toplantıda Gülen'in gizlice Türkiye’ye gönderilmesinin "kötü bir fikir" olduğunu söylediğini belirten Woolsey, yapılan tartışmayı o dönemde Amerikan Başkan Yardımcısı olan Joe Biden ile de paylaştığını da söyledi.

Michael Flynn, Rusya ile bağlantılarını sakladığı için Amerikan Başkanı Donald Trump tarafından Ulusal Güvenlik Danışmanı görevinden alınmıştı.

ulusalkanal.com.tr

cia Fetullah Gülen