PKK’nın Avrupa sorumlularına dava

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK'nın 3 Avrupa sorumlusu hakkında dava açtı. İddianamede; Canan Kurtyılmaz, Hacı Karakoyun ve Rıza Altun hakkında 24 yıldan 55 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede örgütün Avrupa'daki para trafiği de anlatıldı.

PKK’nın Avrupa sorumlularına dava

PKK'nın Avrupa sorumluları Rıza Altun, Hacı Karakoyun ve Canan Kurtyılmaz hakkında iddianame hazırlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın haırladığı iddianamede 3 kişi hakkında 24 yıldan 55 yıla kadar hapis cezası ve mal varlıklarının dondurulması istendi.

3 örgüt yöneticisine "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", " terör örgütü propagandası yapma", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlamaları yöneltildi.

İddianamede şüphelilerin Fransa'da PKK terör örgütü adına faaliyette bulundukları, para topladıkları, örgüt adına elde edilen paraları aklamaya çalıştıkları ifade edildi.

Şüphelilerden Canan Kurtyılmaz'ın Avrupa düzeyinde PKK sorumlusu ve para toplama yetkilisi olduğunu tespit eden savcılık, Canan Kurtyılmaz'dan örgütün para trafiğine ilişkin bilgilerin ele geçirildiğine iddianamede yer verdi.

İddianamede, şüphelilerden Rıza Altun'un örgütün üst düzey yöneticisi olduğu, Öcalan'ın yakalanmasından sonra onun yerine geçmesinin bile düşünüldüğü aktarıldı.

3 PKK'lının Fransa mahkemelerince yargılanarak hapis cezasına çarpıtırıldığı da belirtildi.

Davanın görülmesine, önümüzdeki günlerde Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

ulusalkanal.com.tr