Antalya'da keçiboynuzu hasadı sürüyor

Yeryüzünün en eski bitkilerinden keçiboynuzunun hasadı Antalya'da sürüyor. Kırsalda yaşayan bölge halkının geçim ve sağlık kaynağı olan keçiboynuzunun fiyatı, kalitesine göre 1 buçuk ile 2 lira arasında değişiyor.

Antalya'da keçiboynuzu hasadı sürüyor

Türkiye'deki üretimin yaklaşık yüzde 35'ini karşılayan Antalya'da keçiboynuzu hasadı sürüyor.

Harnup ve boynuz isimleriyle de bilinen keçiboynuzu, Gazipaşa'da bölge halkının hayvancılıkla birlikte önemli geçim kaynakları arasında. Geçen yıl bin ton üretilirken, rekoltenin bu yıl bin 300 olması hedefleniyor.

Keçiboynuzu bu yıl pazarda kilosu 1,5 ile 2 liradan alıcı buluyor.

Gıdadan plastik sanayiye, fotoğrafçılıktan petrol endüstrisine kadar bir çok sektörde kullanılabilen keçiboynuzunun şifalı bitki olarak yararları saymakla bitmiyor. Karaciğer ve akciğer rahatsızlıklarına, kolesterole, kas gelişimine faydalı olan keçiboynuzunun en yaygın kullanımı ise pekmez.

Peki, her derde deva, hem cebe hem de sağlığa şifa keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılıyor?

Keçiboynuzu Suriye, Yunanistan, İspanya, Fas gibi ülkelerde ve Türkiye'de Antalya, Mersin, Silifke, Datça dolaylarında yaklaşık bin 500 kilometrelik sahil şeridinde yetişiyor.

Ağustos ayının ortalarında başlayan keçiboynuzu hasadı kasım sonuna yani havalar soğuyana kadar sürecek.

HABER: DEVRİM AŞKIN KARASOY - KAMERA: MERVE DEMİRAĞ

ulusalkanal.com.tr