İşçi Partisi: MGK kararı Balyoz davasının iade nedeni

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz Milli Güvenlik Kurulu'nun 24 Ağustos 2004 tarihli kararında "Türkiye'deki nurculuk faaliyetleri ve Fethullah Gülen hareketinin yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine karşı bir eylem planı hazırlanmasına" karar verildiğini belirtti.

İşçi Partisi: MGK kararı Balyoz davasının iade nedeni

Cengiz, "Bu kararın altında, belirtilen gerici faaliyetlere karşı bugün yargılanan ve haklarında hüküm verilen Özden Örnek, İbrahim Fırtına ve Şener Eruygur'un yanısıra Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ün de imzaları var" dedi.

MGK ve TSK'nın bu çalışmalarının o tarihte yürürlükte bulunan TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin gereği olduğunu kaydeden Cengiz, şunları kaydetti: "Bu faaliyetlerin yasal dayanağı olan iç hizmet kanunun 35. maddesi geçtiğimiz Temmuz ayının sonunda değiştirildi. Yani, değişiklik öncesi yapılan bu çalışmaların yasal olduğu ve yasaya dayandığı kanun değişikliğinin gerekçesinde itiraf edilmiştir. MGK'nın açıklanan bu kararı, başta Ergenekon Davası olmak üzere henüz kesin hükme bağlanmamış davalarda dikkate alınmalıdır. Yargıtayca onanan Balyoz davasındaki mahkumiyet kararları için de yargılamanın iadesi nedenidir. Bu hukuksal gerçek gözetilmeyecek ise, o zaman belirtilen MGK kararında imzaları bulunan Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ün de tutuklanması ve yargılanması gerekir."

ulusalkanal.com.tr

tayyip erdoğan fethullah gülen işçi partisi mehmet baransu taraf mehmet cengiz MGK 2004