"Fırat'ın batısındaki PKK/PYD hedefleri bertaraf edilmeli"

El Bab'da kontrolü sağlayan TSK’nın yeni hedefi ne olmalı? 21'inci Yüzyıl Enstitüsü Başkanı Cahit Armağan Dilek, Türk ordusunun Menbiç ve Afrin'deki terör örgütü PYD'nin varlığına son vermesi gerektiğini söyledi. Amerika'nın Rakka hedefiyle bölgede mezhep çatışması çıkartmak istediğini savunan Dilek'e göre, Türkiye, Rusya ve Suriye'nin Rakka'yı almasını sağlamalı.

"Fırat'ın batısındaki PKK/PYD hedefleri bertaraf edilmeli"

Türkiye'nin El Bab'dan sonraki hedefi tartışılıyor. 21'inci Yüzyıl Enstitüsü Başkanı Cahit Armağan Dilek'e göre Türkiye, Menbiç ve Afrin'deki Amerika'nın kara gücü PYD'nin varlığına son vermeli.

"FIRAT'IN BATISINDAKİ PKK/PYD HEDEFLERİ BERTARAF EDİLMELİ"

Dilek, "Türkiye'nin bundan sonraki hedefi Fırat'ın batısındaki PYD/PKK hedeflerini bir şekilde bertaraf edecek bir operasyon olması lazım. Bu illaki bir şekilde askeri operasyon olması şart değil, diplomatik alanda yapılacak görüşmelerle bir şekilde o bölgenin tamamen PKK PYD'den arındırılmasını sağlayacak bir politikayı izlemeli ve görüşlerini bir şekilde muhataplarına kabul ettirmeli" dedi.

"RAKKA'YI RUSYA VE SURİYE ALMALI, TÜRKİYE DESTEK OLMALI"

Rakka'yı Suriye ve Rusya kontrol altına alması gerektiğini söyleyen Dilek, Türkiye'nin de bu iki devlete istihbarat desteği sağlaması gerektiğini savundu. Dilek, "Rakka operasyonu ne ABD öncülüğündeki koalisyonun ne de Türkiye'nin işi değil. Rakka şehri Suriye yönetimi Şam yönetimine aittir. Türkiye bir şekilde Rakka'yı kurtaracak şekilde Suriye ordusunu ve Rus yetkililere yardım sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

"ABD'NİN RAKKA OPERASYONU Şİİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI BAŞLATIR"

Dilek, Amerika'nın Rakka operasyonuyla bölgede mezhep çatışması çıkartmayı hedeflediğini savundu.

Dilek şöyle konuştu:

"Tam bir İran karşıtı politika üzerinden Trump bölgede daha sert tedbirler yoğun askeri operasyonlar yapmayı planlıyor. İran karşıtlığı üzerinden sahaya yansıtmak istiyor. Bunun da ilk hareket noktası Rakka olacaktır. Rakka'da başlayacak böylede bir operasyon maalesef Şîî-Sünni çatışmasının ateşlenmesini anlamına gelecektir. Çünkü ne Şam yönetimi ne rusya ne de İran buna izin vermeyecektir.Bir şekilde karşı gelecektir.Bunun da anlamı Şîî-Sünni çatışmasıdır. "

Haber: Gürkan Demir

Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr

tsk pyd Fırat Kalkanı el bab