TSK: 157 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri Çukurca kırsalında PKK'yı bozguna uğrattı. Genelkurmay Başkanlığı operasyonlarda şu ana kadar en az 157 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Savaş uçakları da bugün Çukurca'da tespit edilen 10 hedefi imha etti.

TSK: 157 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari'nin Çukurca kırsalında, jandarma özel harekat birlikleri, hava kuvvetleri, kara havacılık ve topçu birlikleriyle yürütülen "Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin" operasyonu devam ediyor.

Tüsrk Silahlı Kuvvetleri, Çukurca'da PKK hedeflerine 3 kez hava harekatı düzenledi. Çukurca kırsalında toplam 10 hedef ateş altına alındı. Tespit edilen hedefler tam isabetle vuruldu.

Kırsalda 133'ü dün olmak üzere en az 157 PKK'lı terörist öldürüldü. Ayrıca bölgede öldürülen terörist sayısının arama-tarama faaliyetleri sonrası netlik kazanacağı öğrenildi.

Dün Han Tepe bölgesine yapılan operasyonlarda iki doçka uçaksavar makineli tüfek, yedi Kalaşnikof piyade tüfeği, bir Biksi makineli tüfek, 17 el bombası, dört roketatar mühimmatı, bir antitank mayını, bir telsiz, beş gaz maskesi, beş el yapımı patlayıcı düzeneği, bir jeneratör, bir fırın, beş torba amonyum nitrat, 11 kutu Biksi mühimmatı, 15 kutu uçaksavar mühimmatı ele geçirildi.

Öte yandan bölgede arama-tarama faaliyetleri yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. 2 asker şehit oldu. Şehit olan 2 asker için Hakkari'de tören düzenlendi.

ulusalkanal.com.tr

tsk çukurca