Emeklinin gözü Ocak zammında...

Emeklinin gözü Ocak zammında... SSK ve Bağ-kur emeklilerine yapılacak Ocak zammı, enflasyona endeksli alacak. Geçim derdi ile boğuşan emekliler zam miktarını merakla bekleniyor.

Emeklinin derdi geçim sıkıntısı. Dikkatleri ise Ocak ayında maaşlarına yapılacak zamda. Peki emeklinin kıt kanaat geçindiği maaşa ne kadar zam yapılacak?

Ne kadar zam yapılmalı?

Emekli maaşına yapılacak zam oranı son 4 ayın enflasyon rakamlarına göre belirlenecek. Temmuz-Ekim enflasyonu 3.43 olarak belirlenmişti. Kasım-Aralık ayı enflasyon oranı açıklandıktan sonra da zam oranı kesinleşecek.

Zam oranı 3 Ocak'ta açıklanacak. Eğer Kasım-Aralık ayı enflasyon rakamlarına göre yani yüzde 3.43 oranunda zam yapılırsa en düşük esnaf emeklisinin maaşı bin 260 liradan bin 303 liraya çıkacak. Yani artış sadece 43 lira.

3.43 enflasyon oranıyla en düşük Bağ-Kur emeklisinin maaşı ise bin 6 liradan bin 40 liraya yükselecek. Yani 34 liralık bir artış söz konusu.

Gıda, giyim, yakıt, sağlık harcamaları kalemlerine zam üstüne zam gelirken emekli maaşlarına yapılacak cüzi miktardaki artış vatandaşı memnun etmiyor. Emekli geçim derdinden kurtulmak istiyor.

ulusal.com.tr

SSK