Peşmerge Suruç'ta

Erbil'den hava ve kara yoluyla Türkiye'ye gelen Peşmergeler, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir araya geldi. Peşmergeler, Suriye'nin Ayn el Arab kentine geçiş için, Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında özel bir alanda bekliyor.

Peşmerge Suruç'ta

Barzani Peşmergeleri Suruç'ta.

Kuzey Irak'tan hava ve kara yoluyla iki koldan Türkiye'ye giren yaklaşık 155 kişilik Peşmerge güçleri, ağır silahlarıyla birlikte Şanlıurfa'ya ulaştı. İki Peşmerge grubu Suruç'ta bir araya geldi.

Habur'dan MİT eşliğinde Şırnak'a giriş yapan Peşmerge konvoyu, 6 saatlik Habur-Suruç yolunu 16 saatte kat etti. Peşmergelerin geçişi şova dönüştürüldü. Konvoy Viranşehir'de havafişek gösterileri, "Kürdistan" sloganları, Bölgesel Yönetim ve PKK flamalarıyla karşılandı.

Suruç'ta buluşan Peşmerge güçleri, Ayn el Arab'a geçmek üzere, Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında özel bir alanda bekletiliyor. Konvoyun işlemlerin ardından Suriye'ye geçmesi bekleniyor.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Peşmergelerin geçişini sağladığı için AKP Hükümeti'ne teşekkür etti. Barzani, Ayn el Arab'a IŞİD saldırılarının başladığı günden itibaren, Bölgsel Yönetim'in Amerika ile bağlantı halinde olduğunu söyledi.

Bir açıklama da Amerika'dan geldi. Pentagon sözcüsü Amiral John Kirby, haftalardır süren bombardımana rağmen IŞİD’e militan katılımının sürdüğünü belirtti, "Bu da mücadelenin uzun soluklu bir savaş olacağını gösteriyor” dedi.

ulusalkanal.com.tr