Cemil Çiçek'ten AYM'ye 'mimli' eleştiri

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, seçim barajı tartışmaları üzerinden Anayasa Mahkemesine yüklendi. Yüksek mahkemeyi yetki gaspı yapmakla eleştiren Çiçek, seçim barajı konusunda kararı yargının veremeyeceğini söyledi.

Cemil Çiçek'ten AYM'ye 'mimli' eleştiri

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamaları sonrası gündeme gelen seçim barajı tartışmalarına, Meclis Başkanı Cemil Çiçek de katıldı.

Anayasa Mahkemesi ve AİHM'in daha önce verdiği ret kararlarını hatırlatan Çiçek yüksek mahkemeyi yetki gaspıyla itham etti. Akşam Gazetesi'ne konuşan Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nin mimli olduğunu savundu.

Çiçek, "Bir yandan Anayasa Mahkemesi'nin yetki gaspı, diğer yandan yürütmenin müdahaleleriyle yasama organı adeta sandviçe dönmüş bir durumda. Özellikle Anayasa Mahkemesi, bu konuda kelimenin tam anlamıyla mimli." ifadesini kullandı.

Çiçek seçim barajı konusunda ise,"Yetki gaspı yaparak yasamaya müdahaleleriyle ünlenmiş bir AYM var. Yasama organı yerine geçerek, 'Baraj şu olsun, bu olsun' demek uygun değil. Bu konu yargı kararlarıyla değil, siyaseten çözülecek bir mesele. Baraj yüksek veya değil, buna karar verecek erk yargı değil." dedi.

ulusalkanal.com.tr

cemil çiçek meclis başkanı haşim kılıç AYM