Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda FETÖ bağı ortaya çıktı

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki bombalı terör saldırılarının FETÖ'yle bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Bilgiyi, Sakarya İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı paylaştı. Şanlıurfa'da 2 canlı bomba yeleğiyle Ebu Haydar isimli bir terörist yakaladıklarını söyleyen Pınarbaşı, bu teröristin, Jandarma İstihbaratı içindeki FETÖ'cülerle irtibat kurarak bomba sevkiyatı yaptığını tespit ettiklerini belirtti.

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda FETÖ bağı ortaya çıktı

İstanbul Taksim ve Atatürk Havalimanı'nda IŞİD'in düzenlediği bombalı terör saldırılarının arkasından Fethullahçı Terör Örgütü çıktı.

Sakarya İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, FETÖ'cü Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda konuştu, FETÖ'cü askerlerle bağlantılı terörist ele geçirdiklerini açıkladı.

Pınarbaşı, Şanlıurfa'da Ebu Haydar isimli bir teröristi evinde, 2 canlı bomba yeleği, 2 Kalaşnikof ve 6 tane araçların altına konulan mıknatıslı bomba ele geçirdiklerini anlattı. Emniyet Müdürü Pınarbaşı, "Ebu Haydar teröristinin evinde ele geçirilenlerle, İstanbul'daki terör saldırılarında kullanılan bombaların aynı elden hazırlandığını gördük" dedi.

Pınarbaşı, "Ebu Haydar, sorgusunda Türk muhaberatına çalıştığını ve ele geçirilen mühimmatlardan onların bilgisi olduğunu söyledi. Ancak biz ilk başta inanmadık" ifadesini kullandı.

"Ebu Haydar, bazı kişilerin ismini vererek "Biz bunları onların bilgisi dahilinde istenen yerlere aktarıyoruz" diye ifade verdi. Haydar Türk muhaberatından bahsedince kim olduklarını, nerede buluştuklarını sorduk. Ebu Haydar, Şanlıurfa Jandarma Alay Komutanlığı içinde 2 defa jandarma istihbarat birimleriyle, 3 defa da dışarıda görüştüğünü ifade etti. Fotoğraf teşhisi yaptırdık. Astsubay İrfan Çetinkaya ve yanındaki uzman çavuştan ByLock çıktı."

Pınarbaşı, FETÖ'cü askerlerin sınırları terör örgütlerinin geçişi için açtığını da tespit ettiklerini belirtti, "FETÖ ile PKK, Doğu ve Güneydoğu’da kol kola girdiler" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr