İzmir'de Noel babalar eylemde

İmar mağdurları, "noel baba" elbiseleri giydi, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. 45 yıldır yaşadıkları imar sorununu yaşayan yurttaşların 2016'dan tek dileği imar problemlerine artık bir çözümün bulunması.

Balçovalı arsa mağdurları noel baba oldu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde soluğu aldı..

45 yıldır yaşadıkları imar sorununa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde çözüm arayan Balçovalı arsa mağdurları yılın son gününde ilginç bir eyleme imza attı.

1.Uluslararası Noel Baba Konseyi Toplantısı adında yapılan eylemde yılbaşı şarkıları çalındı.

Balçovalı Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Avukatı Mustafa Kemal Turan Aziz Kocaoğlu’na yazılan mektubu okudu.

Mektupta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imar kararları eleştirildi.

"Aziz Kocaoğlu istifaya çağırıldı. Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir belediye halkının 45 sene süreyle imar mağduru etmemiştir. Dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir belediye 4 bin aileden toplanan bedellere baraj, teleferik ve otel yapıp bunları belediyeye mal ettikten sonra bu insanlara verdiği imar hakkı sözünü hiçe sayrak ‘size bir şey veremiyorum, adım Hıdır elimden gelen budur’ basitliği içinde saygısızlıkta bulunmamıştır."

Basın açıklamasından sonra belediyeye giden arsa mağdurları Büyükşehir meclis üyelerine ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na Leonarda da Vinci’nin “son akşam yemeği” adlı tablonun benzerini vermek istedi.

Ancak güvenlik görevlileri Balçova Arsa Mağdurlarına hediyenin kabul edilmediğini söyledi.

HABER: BELMA YÜCEL

KAMERA: AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr

izmir