AKP'da çatlak büyüyor

AKP içindeki çatlak büyüyor. Son olarak Bülent Arınç ve Abdullah Gül’ün çıkışlarının ardından küskünlerin de parti politikalarından rahatsız olduğu belirtildi. Ulusal Kanal’ın AKP kaynaklarından edindiği bilgilere göre, daha önce bakanlık yapmış, partinin önemli isimlerinin de Gül’e destek verdiği öğrenildi. Ancak AKP'deki küskünler arasında Gül ve Arınç'ın çıkışına tepki gösterenler de var. Bu nedenle, olağanüstü Kongre için 300 delegenin imzasının toplanamayacağı iddia ediliyor.

AKP'da çatlak büyüyor

AKP’de 1 Kasım seçimleri öncesi kulisler hareketli.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın son günlerdeki çıkışı AKP’de rahatsızlığı artırdı.

Ulusal Kanal, aralarında delegelerin de bulunduğu AKP'li isimlerle görüştü. Edinilen bilgilere göre, birçok AKP’li partisine ve yönetime kızgın... ancak Arınç ve Gül’e de büyük tepki var.

Partideki küskünlerin Gül ekibine katıldığı, aralarında bakanların da bulunduğu üst düzey AKP’lilerin seçimlerden sonra yönetime bayrak açabileceği belirtiliyor. Ancak buna rağmen, Olağanüstü Kongre’yi toplamak için harekete geçtiği belirtilen Gül ve Arınç’ın 300 delegeyi bulamayacağı da ileri sürülüyor.

AKP’li bir kaynak, Gül’ün pusuda beklediğini, zayıflamış kuvvetlere karşı harekete geçebileceğini ancak yenilgiye düşeceğini düşündüğü an hamle yapmaktan vazgeçebileceğini söyledi.

Edinilen bilgilere göre, Gül ve Arınç’ın hamlesinin arkasında Gül’ün danışman ekibi bulunuyor. Ahmet Sever’in de bunlardan biri olduğu öne sürülüyor. "Küskünler toplanabilir” diyen bir AKP’li de Gül ve Arınç’a destek verecek güçlü ekibin, partide misyonu kalmamış ancak her zaman Meclis’te bulunan kişilerden oluşabileceğinin altını çizdi.

Partisine kızgın ve kırgın olan ancak Gül ve Arınç’a destek vermeyen bir AKP’li ise, söz konusu girişimin ABD ve İsrail destekli olduğunu ileri sürdü.

Öte yandan, bir başka senaryo ise 1 Kasım seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da harekete geçebileceği yönünde. AKP'li kaynaklar, 1 Kasım seçimlerinden çıkacak olası bir başarısızlıkta Ahmet Davutoğlu’nun yerine Binali Yıldırım’ı parti başına geçirmek için Kongre’nin toplanabileceğini ve bu hamlenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından atılacağını belirtti.

ulusalkanal.com.tr