Afrin, Bitlis ve Nevşehir'de şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı

Afrin, Bitlis ve Nevşehir'de şehit olan askerler memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehit aieleri, evlatlarının üniformasıyla törenlere katıldı.

Afrin'de tuzaklanan bombanın infilak etmesi sonucu şehit olan 3 asker son yolculuklarına uğurlandı.

Piyade Sözleşmeli Er Gökhan Güllü'nün naaşı memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde götürüldü.

Kılınan cenaze namazının ardından Güllü, Asri Mezarlık'ta defnedildi. Er, 3 gün önce ailesini ziyaret etmiş, daha sonra Afrin'e gitmişti.

Piyade Er Muhittin Talha Çalışkan da Burdur'da son yolculuğuna uğurlandı. Hacı Ömer Ağa Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Törene 10 binden fazla yurttaş katıldı.

Hatay'daki şehit cenazesi Piyade Sözleşmeli Er Kadir Hasan Demiral içindi. Şırnak'ta görev yapan asker Afrin için görevlendirilmişti.

Metanetini koruyan anne Döne Gökhan, "Onları sevindirmeyeceğim, ağlamayacağım" dedi. İstanbul'da vatani görevini yapan şehidin diğer kardeşi Taner Demiral da üniformasıyla törene katıldı.

Uzman Jandarma Çavuş Şükrü Çakar da Bitlis'te PKK'nın döşediği bombanın infilak etmesi sonucu şehit oldu.

Konyalı olan şehit törenin ardından ebediyete uğurlandı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin de katıldı.

Pilot Üsteğmen Yasin Boy ise talihsiz bir kaza sonucu vatanından sevdiklerinden ayrı düştü. Nevşehir'de eğitim uçuşu sırasında F-16 savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olmuştu.

Ondan geriye kahramanlığı kaldı. Uçak köyün üzerine düşmesin diye kendini feda etmişti. Köyü geçtikten sonra bir dağa çarpmıştı.

Memleketi Samsun'a uğurlandı. Şehidin ağabeyi Levent Boy da Hava Astsubay olarak Ankara'da görev yapıyor.

ulusal.com.tr

afrin bitlis Nevşehir