F Tipi'nin Aydınlıkçı korkusu

Fethullahçı örgütlenmenin Emniyet'teki önemli isimlerinden Ali Fuat Yılmazer, kendileriyle mücadele eden esas gücün Aydınlıkçılar olduğunu itiraf etti. Başbakan Erdoğan'ın "paralel yapı" açıklamalarına yanıt veren Yılmazer, AKP'nin kullandığı argümanların "Doğu Perinçek ve arkadaşları" tarafından kullanıldığını belirtti.

F Tipi'nin Aydınlıkçı korkusu

Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının arkasındaki tertip ekibindendi. Fethullahçı örgütlenmenin önemli isimlerinden Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'ya konuştu.

Ali Fuat Yılmazer, Fethullahçı örgütlenmeyle asıl mücadele edenin Aydınlıkçılar olduğunu itiraf etti.

F Tipi Polis Şefi Ali Fuat Yılmazer, Fatih Bey bakın bugün hükümetin Emniyet ile ilgili ürettiği hiçbir argüman yeni değil. Bu argümanların tümü daha önce aynı kelimelerle gündeme getirildi. Kim tarafından biliyor musunuz? Aydınlık Grubu tarafından. Dün Doğu Perinçek ve arkadaşları yani Aydınlıkçılar ne demişse, bugün hükümet aynı kelimelerle aynı şeyi söylüyor. Ergenekon davası sanıklarından ve mahkumiyeti Yargıtay aşamasında olan Serdar Öztürk ne demişse, hükümet bugün aynısını söylüyor. şeklinde konuştu.

Altaylı'nın, "Peki Aydınlıkçıların veya diğer Ergenekon sanıklarının haklı olma ihtimali olamaz mı" sorusuna ise Yılmazer kaçak bir cevap verdi. Yılmazer, "Elbette olabilir, ama tüm bu iddialar bu hükümet döneminde bu hükümetin iki bakanı tarafından aynı ayrı soruşturuldu ve biz aklandık" dedi.

ulusalkanal.com.tr

aydınlık