Ogün Samast'ın otobüsle İstanbul’a hareketi sırasında istihbarattan çok sayıda görevli oradaydı

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin rolüne ilişkin soruşturmada yeni bilgiler ortaya çıktı. Tetikçi Ogün Samast'ın otobüsle İstanbul’a hareketi sırasında Trabzon İstihbarat Şubesi’nden çok sayıda görevlinin terminalde bulundu belirlendi.

Ogün Samast'ın otobüsle İstanbul’a hareketi sırasında istihbarattan çok sayıda görevli oradaydı

Hrant Dink cinayetinde F tipi kamu görevlilerinin rolünü ortaya koyan yeni bilgiler ortaya çıktı. HTS kayıtlarını inceleyen savcı Gökalp Kökçü, Trabzon İstihbarat Şubesi'nden bazı görevlilerin İstanbul'a girmek için yola çıkan tetikçi Ogün Samast’ı otogara kadar takip ettiğini saptadı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, savcılık İstanbul’un yanı sıra katil Ogün Samast ve beraberindeki kişilerin Trabzon’daki faaliyetleri incelendi. İncelemelerde, Samast’ın cinayeti işlemek için İstanbul’a gidişinin Trabzon Emniyeti İstihbarat Şubesi’nce takibe alındığı anlaşıldı.

Samast’ın cinayetten iki gün önce 17 Ocak 2007’de otobüsle İstanbul’a hareketi öncesinde ve sırasında otobüs terminalinde Trabzon İstihbarat Şubesi’nde görevli çok sayıda görevlinin de bulunduğu saptandı.

Aynı gün, yine İstihbarat Şubesi’nde görevli 4 polis, cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal’i de takibe almıştı. Bu takiple ilgili dört kişinin imzaladığı bir tutanak ortaya çıktı. Tutanak savcılık tarafından dosya kapsamına alındı.

İstihbarat polislerinin polis muhbiri Erhan Tuncel ile yaptığı son görüşmenin kayıtları da istihbarat şubenin deposunda bulundu. Savcılıkça oluşturulan özel bir çalışma grubu, Trabzon Emniyeti İstihbarat Şubesi kayıtlarında inceleme yaptı. İncelemelerde, bazı evrakların aslının istihbarat yazışma sistemi içinde olmadığı görüldü. Bunun üzerine, depoda arama yapıldı. Depoda, "içeriği boş olarak görünen yazıların asılları" bulundu.

Bilgisayar sisteminde silindiği belirlenen iki evrakın, dönemin İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç’in Trabzon’dan tayin edilmesinin ardından Tuncel’le yapılan iki görüşmenin "F-3/ Eleman Buluşma Raporları" olduğu anlaşıldı.

ulusalkanal.com.tr