Pentagon: Zeytin Dalı Harekatı dikkatimizi dağıtıyor

Amerika'dan PYD itirafı geldi. Pentagon Sözcüsü Binbaşı Galloway PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyine güç kaydırdığını söyledi. Türk ordusunun Menbiç'e yönelik olası operasyonu ile ilgili de açıklama yapan Pentagon, "Menbiç'teki tek muhatabımız Menbiç Askeri Konseyi'dir." dedi.

Pentagon: Zeytin Dalı Harekatı dikkatimizi dağıtıyor

PKK/PYD Suriye'nin kuzeyine yığınak yapıyor. Türk Ordusu Afrin'de hızla ilerlerken paniğe kapılan Amerika'nın kara gücü PYD, bölgeye güç kaydırmaya başladı.

Açıklama Amerikan ordusundan geldi. Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine-Galloway itiraf etti. Galloway, "SDG'nin güç kaydırdığının farkındayız" dedi.

"FARKINDAYIZ"

Son gerginliklere tepki olarak SDG'nin bazı kuvvetlerini kaydırdığının farkındayız ancak bu, koalisyonun yönlendirmesi ile olmadı. SDG ile ortaklığımız çerçeve itibarıyla DEAŞ'ı yenme operasyonlarıyla sınırlı.

Washington, daha önce yaptığı açıklamada PYD'nin böyle bir adım atması durumunda desteği keseceğini açıklamıştı.

Türkiye'yi güvenli bölge tuzağına sürüklemeye çalışan Amerika, Afrin'deki PKK/PYD unsurlarının ABD öncülüğündeki koalisyon ile ilişkili olmadığını da savundu. Pentagon sözcüsü, ABD'nin Afrin'deki gruplara askeri destek vermediğini ileri sürdü.

Pentagon'dan Türk ordusunun Menbiç'e yönelik olası operasyonu ile ilgili de açıklama geldi. Pentagon sözcüleri, "Menbiç'teki tek muhatabımız Menbiç Askeri Konseyi'dir." derken, Afrin harekatıyla ilgili de "Dikkatimizi dağıtıyor" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pentagon sözcüleri, Afrin harekatıyla ilgili rahatsızlıklarını "IŞİD'le mücadeleyi" öne sürerek dile getirdi.

"Menbiç’te ABD ile Türkiye’nin çatışmasından endişeli misiniz?" sorusu üzerine Türkiye ile yakın iletişim içinde olduklarını belirten Pentagon sözcülerinden Robert Manning, "Menbiç’teki tek muhatabımız bu şehrin IŞİD’ten temizlenmesinin ardından yerel halktan kurulan Menbiç Askeri Konseyi" dedi.

Pentagon'un Menbiç Askeri Konseyi olarak tanımladığı oluşumun PYD/YPG'yi gizleyen bir paravan örgüt olarak biliniyor.

ulusal.com.tr

zeytin dalı harekatı afrin menbic pentagon